DIALOG INCENDIAR.. Plutonul de execuție PSD care acționează în județul Hunedoara.

0
1453

Asta pentru că nu există organe ale statului. Asta pentru că oamenii aceștia care conduc și distrug Hunedoara sunt ținuți în palme de organele statului. Asta pentru că ”ei pot”. Și-și repetă în fiecare zi că vor putea la infinit. 

Pe față și fără loc de întors. Scurt și la obiect. Dovada clară că instituțiile statului stau la mâna unor indivizi care se dau ”oameni de caracter” și care sunt recomandați pentru funcțiile pe care le ocupă doar de ușurința cu care spun DA și se aliniază solicitărilor grupului din care fac parte.

Intimidare, amenințare, directive clare și jocuri murdare. Cu orice costuri pentru a-și păstra supremația pe teritorii și companii de interes.

Legal vorbind, acțiunile acestor oameni sunt concetrate în activități desfășurate în interiorul unor grupuri infracționale. Și nu trebuie să fii procuror pentru a observa asta. Deciziile proaste luate care dăunează, afectează, parcursul economic și social al unei companii a statului român, imixtiunea în actul managerial, menținerea pe posturi a unor oameni care execută ordinele grupului de influență constituie infracțiuni și împreună generează un corolar infracțional.

CEH, confiscat la momentul la care începuse să scoată capul din ”politizarea excesivă”

PSD Hunedoara a (re)pus mâna pe Complexul Energetic Hunedoara, la momentul în care ”înregistra profit”. Din martie 2017, PSD Hunedoara nu a mai suportat ”abuzul” unui plan managerial care însemna altceva decât o ”vacă de muls” ce devenise de ani de zile CEH. La momentul în care deciziile manageriale erau unele care îmbinau realitatea existentă în interiorul complexului energetic hunedorean cu nevoia Sistemului Energetic Național. Când costurile nejustificate erau reduse sau înlăturate și activitatea începea să fie eficientizată, înregistrând un profit real în actele financiare, s-a zdrunciat sistemul.. La acel moment CEH era condus de Mihael Melczer, un personaj neadaptat la stilul politic mioritic.

Aceea a fost perioada când urmau să fie luate niște măsuri legate de ”spargerea unor grupuri” construite în jurul celor două termocentrale din complex – Mintia și Paroșeni, dar și perioada în care se discuta și eliminarea din companie a soției președintelui Consiliului de Administrație – Ioan Stamin Purcaru, care încasa bani pe un post care nu-și justifica activitatea. Și colac peste pupăză, femeia nu mergea la serviciu. Încasa bani de circa 15 ani.  Așadar greșeală după greșeală săvârșită de echipa managerială condusă de Mihael Melczer care a călcat pe bătăturile grupului de interese aflat la butoanele politice. Ziua Z a venit cu ”situațiile de urgență” și fără loc de amânare.

O zi de luni, început de an 2017,  începută în forță. Vă reproducem întocmai dialogul care demonstrează cum PSD prin Mircea Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara și mâna dreaptă a lui Laurențiu Nistor – președintele PSD Hunedoara a executat conducerea CEH.

Laurențiu Nistor și Mircea Flaviu Bobora, echipa PSD Hunedoara

Pesediștii sau victimele pesediștilor știu, chiar dacă nu recunosc, că decizia se ia de către echipa de ”tortură profesională” și se execută prin câțiva pioni. Unul este și Mircea Flaviu Bobora, așezat cu ”mâna” pe prima poziție a CJ Hunedoara

DIALOG INCENDIAR între președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu BOBORA, și directorul CEH de la acea vreme, Mihael MELCZER.

Mircea Flaviu Bobora: Mihai, închei activitatea cu Complexul Energetic Hunedoara de pe poziția asta și continui pe una de consilier. Te deranjează?

Mihael Melczer: Dacă fac ceva țin cont de dumneavostră și de un prieten comun.

Mircea Flaviu Bobora: Trebuie să știi că te poți baza pe mine și pe prietenul comun. Nu poate fi întoarsă ca direcție. Se poate lăsa cu bumbăceală și cu tot felul de chestii.

Mihael Melczer: Da, sunt convins că se poate lăsa, dar nu cred că are cineva de câștigat din chestiile astea.

Mircea Flaviu Bobora foto: Mesagerul Hunedorean

Mircea Flaviu Bobora: Mihai dragă, nu are nimeni… TU (apăsat) în niciun caz nu ai de câștigat.

Mihael Melczer: Domne, eu când am venit aici oricum am știut că n-o să stau prea mult din o mie de motive, nu numai unul. Nu mi-am făcut eu planuri prea multe pentru Complexul Energetic Hunedoara. Am ceva în cap, dacă se dorește altceva nu-i nicio problemă.

Mircea Flaviu Bobora: Mihai… consilier  înseamnă nu știu cât… jumătate din salariu….

Mihael Melczer: Da, da, da, da, da….

Mircea Flaviu Bobora: Treaba ta dacă mă crezi sau nu. Dacă cineva mi-ar garanta acum jumătate din salariul meu de atunci (de pe vremea când era director)…. ascultă-mă ce-ți spun… mormăit, indescifrabil.

Mihael Melczer: Da

Mircea Flaviu Bobora: Iar încă o chestie de care trebuie să ții cont. Eu nu sunt la vârsta la care să fac giumbușlucuri. Nu sunt la vârsta la care să-mi doresc să-mi asum merite….. sau să…. De asta vreau să-ți spun că un om de caracter, un om pe care se poate conta e Purcaru. (Ioan Stamin Purcaru – președintele CA al CEH și director la Conversimn… Nu știu care e relația ta cu el….

Mihael Melczer: Cel cu nevasta cu probleme….

Mircea Flaviu Bobora: Tușește. Cum? (apăsat)

Mihael Melczer: Cel cu nevasta cu probleme.

Mircea Flaviu Bobora: Nu știu ce probleme…. Ce probleme are nevasta-sa?

Mihael Melczer: Păi aia cu nu a lucrat nimic de 10 ani, de 15 ani, no… Da, treaba…. Nici nu mă mai interesează….

Mircea Flaviu Bobora: (Pe ton răstit) Da io îți spun că…

Mihael Melczer: Eu personal nu am nimic cu el.

Mircea Flaviu Bobora: (același ton ridicat) Uite ai o poziție extrem de verticală vizavi de tine și de modul de a analiza lucrurile. Mihai, nu-s buni cocoșii.

Mihael Melczer: Da, da am înțeles.

Mircea Flaviu Bobora: Mihai, ți-am spus eu nu sunt în situația să-mi asum eu toate meritele. (făcând referire la o ”favoare disimulată acordată directorului general care trebuie TRÂNTIT printr-o directivă dată la vârful PSD Hunedoara.  Conducere deranjată de linia managerială pe care o abordase managementul stabilit de MELCZER)

Mihael Melczer: Am înțeles și mulțumesc. Dar ascultați-mă, dacă merg pe o cale și procedez într-un anumit fel este pentru că am o considerație, consistentă, față de doi apropiați ai mei.

Mircea Flaviu Bobora: Pe care poți conta fără discuție. Știi că Purcaru e președintele Consiliului de Administrație. Când poți să ai o discuție cu el?

Mihael Melczer: Acum unde e?

Mircea Flaviu Bobora: La București. Trebuie definitvat până joi toată treaba asta. Înțelegi? Pai…. Faci un drum până la București să ai o discuție cu el….

Mihael Melczer: Fac un drum până la București…

Mircea Flaviu Bobora: Mâine, da?

Mihael Melczer: Mâine sau poimâine, să văd.

Mircea Flaviu Bobora: Marți sau miercuri. Stai, să sun acum.

Și sună la Ioan STAMIN PURCARU. Discuție codată la telefon, care să asigure ”garanteze” în fața președintelui Laurențiu Nistor că directiva ca Melczer să fie înlăturat în tăcere va fi dusă la îndeplinire. Termenul stabilit de partid era 16 martie. Mai erau doar 3 zile

Ioan Stamin Purcaru, președinte CA de la CEH

Ioan Stamin Purcaru: Alo

Mircea Flaviu Bobora: (intră direct în subiect, fără un simplu ”salut” – dovada premeditării. Purcaru aștepta telefonul,) Uită-te, sunt la o discuție cu un domn…

Ioan Stamin Purcaru: Da…

Mircea Flaviu Bobora: Care, no, ce să zic, este mai mult decât rezonabil în atitudine și marți sau miercuri vrea să aibă o discuție cu tine.

Ioan Stamin Purcaru:: Oricând, oricând, cu drag și cu prietenie…

Mircea Flaviu Bobora: Nu, nu, pe cuvântul meu… îți fac o confidență (ca și cum directorul executat nu ar fi fost de față). I-am spus, bă, eu sunt la vârsta la care nu am niciun interes să-mi asum toate meritele și pentru treaba asta îți spun că un om de excepție și vertical îi Purcaru. Și te rog crede-mă că știu ce spun. Nu i-am dat eu prea multe detalii

Ioan Stamin Purcaru:: Da, da…

Mircea Flaviu Bobora: Dar îți repet, i-am spus treaba asta ca să știe.

Ioan Stamin Purcaru:: Eu îți mulțumesc ție (ca și cum Bobora îi satisfăcuse o doleanță). Eu vin acum de la o înmormântare și știe de unde: I-am dus o coroană… Dragul meu prieten, rămânem doar cu amintirea că am fost pe aici. Atât….

Mircea Flaviu Bobora: Da, da, da. No, marți sau miercuri te caută Mihai pe tine la București.

Ioan Stamin Purcaru:: Îți mulțumesc mult.

Mircea Flaviu Bobora: Ceau, ceau. Te-am pupat

ȘI Bobora revine la interlocutorul din birou

Mircea Flaviu Bobora: ĂĂĂ, la ce înmormântare?

Mihael Melczer: A murit unul din consiliul de administrație, Albu, 53 de ani, cu un an mai mare ca mine

Mircea Flaviu Bobora: Extraordinar….

Mihael Melczer: Hm, da

Și se așterne o liniște, timp în care Bobora începe să mănânce ceva.

Mircea Flaviu Bobora: Dacă eu îți mai stau…. te rog eu mult…

Mihael Melczer: Una peste alta mie mi-e suficient când discut cu doi apropiați. De regulă… Mi-e egal o altă persoană, o terță persoană între noi doi

Mircea Flaviu Bobora: Eu ți-am spus și i-am repetat-o și lui pentru că eu știam tot cadrul discuției și a fost de nota 100 adică nu m-a lăsat singur în toată disputa. În fine…

Soția președintelui Consiliului de Administrație al CEH, Ioan Stamin Purcaru, s-a întors de la București pentru a se disponibiliza. Pe liste se află și consiliera secretarului de stat, Doru Vișan

EPILOG

Dialogul a avut loc în clădirea CJ Hunedoara. Mai multe birouri din CJ Huendoara au fost monitorizate de DNA .

Mai multe birouri din CJ, monitorizate de DNA. Printre ele și birourile președintelui și vicepreședintelui

Mihael Melczer, victima plutonului din PSD; nu a mers la București la data programată cum se așteptau pesediștii, ci doar peste o săptămână. Motiv pentru care, CA l-a schimbat din funcție pentru ca ordinul de partid să fie respectat.

Astăzi, CA este condus de același om extraordinar Ioan Stamin Purcaru. Iar CJ Hunedoara și PSD Hunedoara de aceiași ”bărbați de stat”, Laurențiu Nistor și Mircea Flaviu Bobora. CEH este la fel de viu ca Guvernul Dăncilă. Și PSD continuă să conducă cu ”mână de fier” pentru a nu fi depistat jaful din minerit și energie din ultimii zeci de ani

Ioan Stamin Purcaru a rămas același om extraordinar. Și minerii știu acest lucru. Pentru că minerii știu mai bine situația economico-socială a lui Purcaru decât știe el situația palpabilă din județul Hunedoara.

Ioan Stamin Purcaru a fost adus și girat de Laurențiu Nistor în fruntea Consiliului de Administrație a Complexului Energetic Hunedoara.

Cum au aflat minerii cum ”stă Purcaru”, aflați zilele următoare din Gazeta de dimineață.