Mai multe birouri din CJ, monitorizate de DNA. Printre ele și birourile președintelui și vicepreședintelui

0
508

DNA a monitorizat, timp de 90 de zile, mai multe birouri din Consiliul Județean Hunedoara. Potrivit reglementărilor legale, persoanele asupra cărora au fost exercitate mandate de ascultare, inclusiv ambientala, au fost chemate să vadă transcripturile. Operațiunea de ascultare a avut loc în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, când prședinte al CJ Hunedoara era Laurențiu Nistor, iar vicepreședinte a fost Mircea Flavius Bobora.

Unul hăis!…

Pe linie logică, legală, un mandat de ascultare nu este dat decât atunci când situația o impune. O anume situație a impus ascultarea mai multor birouri din Consiliul Județean Hunedoara, la finalul anului 2016 și începutul anului 2017. Atunci procurorii DNA au ascultat mai multe birouri, printre care și cel al președintelui de atunci Laurențiu Nistor, dar și al vicepreședintelui de atunci, Mircea Flavius Bobora. La finalul perioadei, toți cei vizați au fost informați de organele statului și au fost inventați să vadă transcripturile convorbirilor înregistrate.

Actualul președinte al CJ Hunedoara, Mircea Bobora, confirmă pentru Gazeta de dimineață, că a fost invitat să vadă transcripturile.

”Da, dar nu era nimic esențial și nimic ieșit din comun față de ceea ce înseamnă activitatea normală în Consiliul Județean”, a explicat fostul vicepreședinte.

Bobora susține că nu știe dacă i-a fost monitorizat biroul.
”Eu sunt deschis la orice întrebare pe care mi-o pun dânșii și ori de câte ori potențial pot fi chemat mă duc și le dau explicații. Atâta tot”, a mai explicat Bobora.

Mai mult, fostul vicepreședinte nu cunoaște nici cauza pentru care s-a ajuns în această situație.

”Au putut monitoriza în trecut, pot monitoriza în prezent și vor putea monitoriza în viitor. Eu eventual pot să dau explicații dacă sunt neclarități în ceea ce înseamnă activitatea mea. Nu am dat astfel de declarații”, a mai spus Bobora.

DNA s-a mutat în CJ Hunedoara. Conducerea PSD fumegă.

Altul cea!

Colegul de Consiliu Județean al lui Mircea Bobora, președintele de atunci, Laurențiu Nistor, neagă informația.

”Îs poveşti. niciodată nu a fost vorba despre aşa ceva. Nici măcar întrebat”, a precizat pentru Gazeta de dimineață Laurențiu Nistor, președinte al PSD Hunedoara și deputat în Parlamentul României.

Perioada sus-amintită a fost cea în care Nistor ocupa funcția de președinte de Consiliu Județean.

Deputatul Laurențiu Nistor, omul de legătură între un om de afaceri și comisarul condamnat de la Garda de Mediu

Laurențiu Nistor a mai fost audiat la DNA, ca martor, în timpul cercetării fostului șef de la Garda de Mediu Hunedoara, condamnat în prima instanță.

Atunci Nistor sunase un om de afacere din județ pe care îl ”ruga” să îl sune pe Bogdan Sever, seful de la Mediu, pentru că apăruseră niște probleme ce urmau verificate la filrma privată.

Transcript, conform rechizitorului, cu dialogul dintre Laurențiu Nistor și omul de afaceri:

 Nistor Laurențiu: Alina, am o rugăminte;.

Directorul geenral al soceității. Da.;

 Nistor Laurențiu:: Dă-i un telefon la domnul Bogdan Severv și stabiliți azi o întâlnire amândoi.

Directorul geenral al soceității. Da, bine.

 Nistor Laurențiu:: Dar neapărat! Bine?

Directorul geenral al soceității. Bine.

Și alte birouri din CJ Hunedoara au mai fost monitorizate, mai mulți angajați fiind invitați la DNA.

DNA, stă cu ochii pe CJ Hunedoara

Activitatea CMID, SPAMI și Spitalul din Geoagiu sunt doar câteva spețe care se află la acest moment în vizorul DNA. Mai multe documente legate de aceste activități au ajuns deja la instituția de control