WI-FI gratuit pentru pacienții de la SUP

0
256

Municipiul Petroșani, din  județul Hunedoara, se numără printre zecile de localități în care se beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Internet gratuit în spațiile publice

Mai multe locații din Petroșani vor avea wi-fi gratuit în perioada următoare. Implementarea acestui proiect va aduce internet gratuit și pentru pacienții internați în Spitalul de Urgență Petroșani.

”Avem voie să implementăm acest proiect și în spațiile închise și în spațiile deschise. Pe lângă Parcul Carol Schreter și Centrul Civic, la locurile închise, la clădiri, va fi cu siguranță și spitalul. Spitalul va avea acces la internet gratuit pentru toți pacienții și toți cei care lucrează în spital în momentul în care începem să implementăm acest proiect, în perioada următoare”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Municipiul Petroșani a fost selectat și a fost inclus în programul UE pentru implementarea internetului wi-fi în spațiile publice. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal.

Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.