Toma Coconea începe a 9-a aventură la ”maratonul„ Alpilor

0
67
foto Facebook

Singurul atlet care a participat la toate edițiile celei mai dure competiții de anduranță  este român. Petroșăneanul Toma Coconea se pregătește de cel de-al 9-lea start în cursa care traversează Alpii, atleții folosind mersul sau parapanta pentru deplasare.

Night-pass-ul, obiectivul lui Coconea

Prologul, cursa de o zi care va stabili ordinea în care vor pleca participanții, și diferența de timp dinte starturi, va avea loc joi. Atleții vor trebui să se cațere, să alerge sau să zboare pe un traseu predefinit de circa 35 de kilometri.

„Suntem înainte cu 24 de ore de prolog. Am venit într-o mică recunoaștere, tot ce se vede în spate e traseul de mâine”, a spus, miercuri, Toma Coconea.

Petroșăneanul spune că obiectivul la prolog este obținerea unui night pass pentru ”zile negre”. Acest night pass dă posibilitatea atleților de a se deplasa și pe parcursul nopții.

O nouă regulă a fost impusă anul acesta la Redbull X Alps. Potrivit lui Coconea, este interzis ca atleții să primească ajutor din exterior sau din echipa de suport, prin sondarea zborului înaintea pilotului. Coconea susține că prin aplicarea acestei reguli va fi o luptă de la egal la egal între piloți. Cursa va fi una în care fiecare va demonstra pe cont propriu ceea ce poate.  Cursa din Alpi presupune parcurgerea unui traseu de circa 1000 de kilometri. Startul se va da în câteva zile din Piata Mozart din Salzburg, iar sfârșitul cursei va fi la Monte Carlo.