Fondurile pentru salariile medicilor sunt asigurate

0
129

Spitalele nu vor mai fi nevoite să caute soluții pentru a achita majorările salariale ale personalului medical. Președintele Sanitas susține că problema a fost rezolvată în cursul zilei de marți și dă asigurări că pe 15 iunie salariile vor fi plătite în întregime.

Personalul din sănătate își primește salariile întregi

Creșterile salariale din sănătate sunt prevăzute de OUG 114/2018 începând cu 1 ianuarie 2019. Guvernul României nu a asigurat până acum și sursa de finanțare pentru acestea.

”Până acum, cinci luni deja încheiate, banii se dădeau din ceea ce avea spitalul, sau din ceea ar fi putut produce sau a scădea din zonele de influență, inclusiv cele ale resurselor umane ca să poată plăti salarii sau mai puțin decât meritau colegii noștri”,  a declarat Leonard Bărăscu, președinte Sanitas.

Potrivit sursei citate problema a fost rezolvată.

”Adică în momentul în care spui că crești un salariu trebuie să vină banii de la Guvern, se varsă la Casa de Asigurări și se dau mai departe. A fost făcut acel transfer de care se vorbea și nu mai trebuie să așteptăm dacă luăm sau nu banii întregi în data de 15 iunie”, a mai spus președintele Sanitas.

Problema salarizării s-a aflat pe ordinea de zi a Conferinţei Naţionale a Federaţiei SANITAS care a avut loc în municipiul Petroșani, la poalele Parângului.