VULCAN. Locurile de joacă, pericol pentru copii

0
313

Parcurile amenajate în cartierele municipiului hunedorean Vulcan sunt unele peste care timpul își pune amprenta. Mobilierul vechi, uneori chiar lipsă, dar și iarba mare și mizeriile fac ca locuitorii să nu fie mulțumiți de zonele verzi.

Parcuri uitate

Părinții se tem să-și lase copiii, mai ales pe cei care sunt mai mici, pe mobilierul de joacă din parcurile de cartier. Asta pentru că mobilierul e vechi și de cele mai multe ori fabricat din lemn și fier. Este și cazul mobilierului din Parcul Octogon.

”Nu-l las. La cum arată, mie mi-e scârbă să mă pun pe ele și nu las niciun copilul. Ar trebui făcut ceva, când plouă e numai noroi”, a spus un tătic.

Bănci rupte, iarbă destul de mare, dar și o construcție de fier al cărei rost adulții nu-l văd în parc, mai ales că-i lipsește toboganul.

”Am un copil mic și nu-l las în parc. E în pericol. Poate o să-l modernizeze odată. De promisiuni suntem sătui”, a spus un alt tătic.

Nici parcul din apropierea spitalului nu arată mai bine. Aici iarba este și mai mare. Rugina acoperă fiecare leagăn din parcul peste care doar ploaia, căldura sau înghețul își mai pune amprenta. Lipsesc din corpurile de iluminat, iar băncile sunt năpădite de urzici.

Reprezentanții administrației locale din Vulcan nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere legat de starea parcurilor din localitate.