Dosarul fostului primar din Lupeni, amânat de vacanța judecătorească

0
483

Aflat de aproape trei ani pe rolul instanței de judecată, dosarul de abuz în serviciu al primarului care a condus mai bine de 15 ani municipiul Lupeni este amânat pe perioada vacanței judecătorești.

Expertize peste expertize

Cornel Resmeriță, fost primar al municipiului Lupeni, a avut nevoie de mai multe expertize medico-legale pe parcursul acestui proces. În toamna anului trecut o expertiză medico-legală arăta că fostul edil poate participa la ședințele de judecată, dacă i se asigură prezența unei ambulanțe.

Acum, dosarul are nevoie de a continua de o expertiză financiar contabilă. Sunt șase luni deja de când o astfel de expertiză este așteptată la dosar. Cum rapoartele de expertiză lipsesc,  instanța a amânat procesul până în septembrie.

În acest caz sunt mai mulți martori care trebuie audiați, propuși de părțile implicate în proces.

Arestat preventiv în dosarul Gala Bute, Resmeriță a fost trimis în judecată într-un dosar disjuns. Acuzația: abuz în serviciu și prejudicierea bugetului local prin contractele atribuite pentru dezvoltarea stațiunii Straja. Tot de abuz în serviciu este acuzat și Cristofor Condoiu-  la data comiterii faptei şef al Biroului de achiziţii şi investiţii din cadrul primăriei municipiului Lupeni.

În schimb, omul de afaceri Miron Dorel Gărdean, la data faptei acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, a fost acuzat şi trimis în instanţă pentru instigare la abuz în serviciu.