Mașini și echipamente de peste 6 milioane de lei la ApaServ

0
165

Operatorul de apă și canal din zona sudică a județului Hunedoara, ApaServ Valea Jiului, a implementat deja un proiect pe fonduri europene. Un al doilea este în curs de implementare. Valoarea, undeva la 140 de milioane de euro. Pe lângă extinderea rețelelor de apă și canalizare sau modernizarea rețelelor, ApaServ a atras bani și pentru dotarea cu mașini și echipamente necesare desfășurării activității.

Livrate pe parcursul unui an

Timp de un an de zile la Petroșani au venit tot felul de mașini dotate cu diverse echipamente care ajută la monitorizarea rețelelor de apă sau la desfundarea țevilor. Reprezentanții societății susțin că este vorba despre echipamente create special pe nevoia operatorului de apă.

”Valoarea contractului a fost de aproximativ 6,5 milioane de lei. S-a derulat pe o perioadă de aproximativ un an de zile. Tot ce vedeți aici este unicat. Sunt făcute pe cerințele de care am avut nevoie, deci cel mai probabil nu o să vedem una similară. De asta termenul de livrare a fost mai mare. Au fost date în producție special pentru cerințele cerute de noi”, a spus Florin Donisă, șef departament exploatare ApaServ Valea Jiului.

Potrivit sursei citate, investiția în echipamente și utilaje aduce societății un grad de eficiență mult mai mare. Deranjul este mai mic și din punct de vedere calitativ lucrările sunt mai bune. Astfel,  utilitatea banilor investiți în echipamente și utilaje este simțită atât de angajații operatorului de apă cât și de beneficiarii serviciilor oferite de ApaServ Valea Jiului.

ApaServ a achiziționat camere video care pot transmite imagini din canalizare, sau de pe țevi. Operatorul de apă deține echipamente ce înregistrează sunetul produs în magistralele de apă și identifică locul în care există spărturi. ApaServ deține și o vomă de ultimă generație. Este vorba despre o autospecială care pe lângă faptul că trage apă murdară, o recicleză și o folosește pentru desfundarea rețelelor de canalizare.

Poate lucra ore în șir cu apa murdară din rețeaua de canalizare. Ușurează în primul rând intervenția pe rețeaua de canalizare. Nu lipsesc generatoarele și nici laboratorul care poate analiza pe loc calitatea apei.