VIDEO. Canalizare blocată de hainele aruncate în conducte. Pericol într-o intersecție importantă din Petroșani

0
349

 Au scos grămezi de haine dintr-o canalizare din oraş.  Dar numai după ce hainele au blocat reţeaua de canalizare. Traficul auto a fost îngreunat, luni seară, pe tronsonul de drum din zona spitalului. După ce apa și-a făcut de cap ore bune, temperaturile foarte scăzute au transformat banda rutieră în patinoar.

Canalizarea a refulat la Petroșani

Din lac în gheață. Aceasta este experiența auto pe care au trăit-o cei mai mulți șoferi care au tranzitat luni seara municipiul Petroșani din Valea Jiului. O porțiune de circa 200 de metri de drum a fost afectată de canalizarea care a dat pe dinafară.

”Ieri după-amiază rețeaua de canalizare din zona Profi, ca să spunem așa, a refulat. Din păcate, din cauza temperaturilor apa îngheța aproape instantaneu pe stradă. Vreau să mulțumesc Primăriei Petroșani care ne-a ajutat pentru curățirea drumului, pentru că cantitatea de apă ce a curs într-o intersecție importantă putea pune în pericol circulația în zonă”, a declarat Florin Donisă, șeful serviciului exploatare din cadrul ApaServ Valea Jiului.

Textilele au înfundat canalul

După mai multe ore de intervenție, muncitorii de la ApaServ au reușit să rezolve problema. Au scos însă din rețeaua de canalizare resturi care nu aveau ce să caute acolo.

”Problema a fost remediată. Cauza a fost dată de cantitățile mari de mizerii care se găsesc în rețeaua de canalizare. Chiar am fost surprinși să găsim atâtea cârpe în rețeaua de canalizare. La ora aceasta situația este remediată, încă de aseară rețeaua funcționa în parametri”, completează Donisă.

Intervenția nu a fost însă ușoară, mai ales că temperaturile de afară sunt mult sub zero grade.

”Ieri chiar am avut niște probleme la autospecialele din dotare. nu ai voie să le scoți pe o astfel de vreme, dar nu am avut ce să facem, am riscat puțin. Țin să atragem atenția, că este în folosul nostru, al tuturor, canalizarea nu este coșul tău de gunoi”, a mai spus șeful serviciului exploatare din cadrul ApaServ.

Conform sursei citate, de-a lungul anilor din canalizare au fost scoase tot felul de obiecte. De la arcuri de mașini și saltele, la porci și capre.

De circa doi ani de zile, operatorul de apă și canal din Valea Jiului încearcă să învețe populația despre importanța protejării rețelei de canalizare.