Aproape 8000 de turiști în Parâng. Două săptămâni bune pentru instalațiile de transport pe cablu

0
202
foto: Facebook Domeniul Schiabil Parang

Ultimele săptămâni au fost benefice pentru telescaunele care urcă turiștii în stațiunea montană Parâng. Încasările sunt de peste 250 mii lei. Reprezentanții administrației locale spun că este prima dată când instalațiile funcționează la capacitate normală. Nu renunță la ideea de a duce la bun sfârșit investițiile din domeniul schiabil Parâng. Un proiect de peste 60 milioane de lei, din care s-a făcut puțin peste 20 la sută.

Mii de bilete vândute la telescaune

Telescaunul vechi și telescaunul nou din Parâng au urcat în munte mii de turiști în ultimele săptămâni. Din punct de vedere financiar, interesul turiștilor pentru Parâng este de bun augur pentru administrația locală.

”Este pentru prima dată vând mergem la capacitate cu toate instalațiile. În ultimele două săptămâni, ultima săptămână din luna decembrie și prima săptămână din luna ianuarie veniturile înregistrate la domeniul schiabil  au fost la telescaunul vechi 131.816 lei încasări, iar la telescaunul nou au fost 141.871 lei încasări”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Au fost aproape 16  mii de bilete vândute celor care au urcat telescaunele în Parâng. Făcând o medie, oficialii spun că au fost undeva la 7-8 mii de turiști.

”Am avut în două săptămâni, 15.841 accesări. Asta înseamnă bilete vândute, dar nu înseamnă neapărat persoane, pentru că o persoană poate să meargă și de 3-4 ori pe o instalație de schi”, a mai spus edilul.

Reprezentanții administrației locale de la Petroșani spun că ultimele două săptămâni reprezintă cel mai bun sezon pentru Parâng.

”Este  cel mai bun sezon. Pe perioada asta scurtă de sărbători sunt cele mai bune încasări”, afirmă Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primăria Petroșani are un proiect ce presupune Dezvoltarea domeniului schiabil Parâng. O valoare de peste 60 milioane de lei, investiția presupune și construirea unei telegondole. S-a realizat însă undeva la peste 20 la sută din proiectul al cărui start a fost dat în urmă cu circa 8 ani. Un telescaun nou, plătit dintr-un împrumut, niște pârtii, un lac de acumulare pentru tunurile de zăpadă.

Stratul de zăpadă din parâng atinge aproape un metru, iar pârtiile din stațiune sunt pregătite și numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.