Supercom a luat și oamenii și mașinile

0
707

Noul operator de salubritate din Valea Jiului a luat și oamenii dar și mașinile administrațiilor locale. Numai de la Petroșani și Vulcan Spercom a luat aproape 50 de persoane.

Și oameni și utilaje

Primăria Petroșani a delegat către SUPERCOM utilaje în valoare de peste cinci milioane de lei. De la autocompactoare la pubele. Firma a luat însă și oamenii de la societățile de profil ale primăriilor.

”O parte dintre cei care au lucrat la noi lucrează la firma nouă. Este vorba de 12 persoane. Alte șase persoane au rămas la Direcția de Administrare a Domeniului Public și privat pentru că aveam nevoie de ei”, a declarat, pentru GDD, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Situația s-a repetat și la Vulcan. Dacă Petroșaniul a dat patru mașini, Vulcanul a dat doar două. A compensat însă la numărul de personal.

Directorul Pregoterm, Marius Danci, confirmă faptul că și de la societatea pe care o conduce au plecat oameni. În total sunt 32 de persoane ce au schimbat angajatorul. Este vorba de 4 TESA, 9 șoferi și 19 deservenți.

De la Vulcan, Supercom a luat o mașină de 6 metri cubi și una de 9 metri cubi.
Sistemul integrat de management al deșeurilor din județul Hunedoara este funcțional. Proiectul pe fonduri europene a fost finalizat, după cum spun oficialii județeni, iar județul nu riscă să returneze cele peste 60 de milioane de euro accesate.

”Sigur, operatorii sunt monitorizați de ADI Deșeuri. Până la momentul acesta nu am avut reclamații majore. În același timo vreau să spun că lucrurile sunt în perfecționare, în dezvoltare. Vom avea un sistem de monitorizare a activității de depozitare și cred că va fi în final un program de succes”, spune Mircea Bobora, președinele CJ Hunedoara.

Numai că, situația din teren arată că noua societate de salubrizare întâmpină probleme în a ridica deșeurile din anumite zone. Dovadă stau containerele arhipline din zona centrală a municipiului Petroșani.

La finele anului trecut, administrațiile locale au aprobat tarife mai mari pentru taxa pe gunoi. La Petroșani, taxa a crescut cu doi lei/persoană, ajungând la 10 lei.