Universitatea îl va repune în funcție pe Edelhauser. Rectorul spune că prorectorul are dosar penal

0
516

Războiul de la Universitatea Petroșani nu s-a încheiat. Prorectorul Eduard Edelhauser trebuie repus în funcție. Conducerea Universității spune că va executa sentința, dar  o va și ataca. Acuzele la adresa celui care trebuie repus pe funcție continuă, fiind folosite împotriva lui documente depuse la dosar chiar de Edelhauser pentru a arăta că atacurile împotriva sa sunt unele concentrate.

 

Repus pe funcție până la o sentință definitivă

Rectorul Universității Petroșani, Radu Sorin, spune că va executa sentința pronunțată de Tribunalul Hunedoara în care Eduard Edelhauser a cerut anularea actului prin care a fost demis din funcția de prorector.

”Cazul acesta nu este închis iar sentința nu este definitivă, doar că trebuie să ocupe postul până la soluționarea acestei sentințe. Va fi repus pe funcție pe o perioadă până când se va da o sentință definitivă”, a declarat rectorul Radu Sorin.

 

Lui Edelhauser i s-a reproșat că a încălcat etica universitară. În iulie, comisia de etică a arătat că  nu s-a întâmplat acest lucru.

Lui Edelhauser i se impută un dosar penal

Acum, conducerea Universității Petorșani susține că Edelhauser nu ar avea dreptul să ocupe funcția de prorector. Induce ideea că e urmărit penal. Asta după ce rectorul a primit o amendă penală după ce a fost judecat că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

”Avem în carta universitară aprobată de minister și senat și care aprobă Legea Educației Naționale prevăzut că cei care sunt condamnați penal sau au dosare penale în desfășurare nu pot ocupa funcții politice, funcții administrative universitare”, spune rectorul Radu Sorin.

Acesta completează afirmând că amenda sa penală a venit nu ca urmare a unor fapte comise la Universitate. Trebuie menționat însă, că Radu Sorin a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Petroșani după ce a fost primul client al centrului de informare turistică, unde a intrat cu tot cu mașina. Mai mult, alegerea sa în funcția de rector a venit tot după producerea accidentului rutier.

În fapt ar fi vorba despre un dosar instrumentat de DNA pentru examinări în afara limitelor legii, înscrieri fictive la facultate, dar și altele. În această cauză Eduard Edelhauser a primit ordonanță de clasare. Document pe care l-a depus în dosarul de la Tribunal pentru a arăta că atacurile asupra lui sunt unele concentrate. Din acest dosar a fost disjunsă o parte ce a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Este însă vorba despre un dosar in rem, nu unul in personam.

”Au fost ofițeri sub acoperire înscriși la UPET, dosarul amplu, am fost filmat, interceptate telefonic în acel dosar. Din moment ce DNA  a dat această ordonanță de clasare eu cred că nu mai e cazul să vorbim despre el”, afirmă Edelhauser.

Acesta completează susținând că ”e vorba de un dosar care domnul rector a tot încercat să spună că nu face parte din mediul academic”, un dosar în care a fost reclamat împreună cu un alt prorector.