Ministrul propus pentru Energie și-ar fi negociat postul înainte ca ALDE să decidă ieșirea de la guvernare

0
350
foto: puterea.ro

ALDE  a ieșit de la guvernare de circa două săptămâni. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Biroului Executiv. După multe zile de la acel moment, mai mulți politicieni ALDE sunt propuși de Viorica Dăncilă pentru a-i înlocui pe miniștrii demisionari.

Cupă la energie

La momentul în care s-a decis ieșirea de la guvernare au fost și membri ALDE care nu au fost de acord. Printre ei se numără, conform președintelui ALDE Hunedoara, și deputatul Ion Cupă. Cel care acum e propus de Viorica Dăncilă pentru portofoliul de la Energie.

”Nu-mi dau seama ce jocuri perfide fac. Cupă de exemplu, Ion Cupă, președintele de la Dolj, s-a opus, a fost unul dintre cei mai vehemenți membri ai Biroului Executiv care nu au dorit ruperea protocolului și nici ieșirea de la guvernare. Mi-am dat seama că ceva nu e în ordine, că ceva, așa dintr-o dată. Ei, uite că el deja avea de atunci aranjate ploile cum se spune într-o guvernare singură a PSD-ului”, a declarat președintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț.

Conform deciziei luate de conducerea ALDE, cei care nu respectă deciziile partidului vor fi excluși.

”Cei care se opun politicii partidului sunt excluși automat conform a două articole din statut. Ce mă deranjează pe mine este că atât Grațiela Gavrilescu cât și domnul Băișa, au votat pentru anularea protocolului de guvernare cu PSD și ieșirea din coaliție”, a mai spus Moloț.

Ministrul propus la Energie, Ion Cupă (este din Mehedinţi, și este vicepreședinte naţional ALDE . Adevărul scrie că cea mai apropiată tangenţă a lui Ion Cupă cu Energia este faptul că din 2011 şi până în prezent este preşedintele Consiliului de Administraţie de la CE Rovinari.