Un afacerist petroșănean vrea strămutarea dosarelor în care e acuzat

0
577

Un afacerist din Petroșani a cerut Curții de Apel Alba Iulia strămutarea dosarelor în care are calitatea de inculpat și intimat. Este vorba despre Emil Bercea, cel acuzat în urmă cu mai mulți ani de lipsire de libertate, dar trimis în judecată pentru lovire.

Se teme că nu este judecat corect

Daniel Tomescu, avocatul lui Emil Bercea, susține că a fost depusă o cerere de strămutare care va fi judecată de Curtea de Apel Alba Iulia.

”În opinia lui aici este defavorizat nu are parte de o judecată corectă. Pe de o parte, în timp ce dosarele în care el sau firmele lui sunt părți vătămate zac în nelucrare cu anii și se prescriu pe capete, ba se pierd și probele din ele, dosarele în care are calitate de inculpat merg foarte repede, ca pe bandă”, a declarat avocatul Daniel Tomescu.

Potrivit sursei citate, afaceristului îi este teamă, deoarece în Valea Jiului există un grup de interese ”care are conexiuni în administrație, justiție”, fiindu-i teamă să nu fie condamnat la presiunea concurenței.

La Judecătoria Petroșani, unde sunt înregistrate dosarele, Bercea a făcut o cerere de recuzare a judecătorului. Asta pentru că într-unul dintre dosare magistratul a fost numit, dosarul neajungând la el aleatoriu, cum prevede legea. Cu toate acestea, cererea de recuzare i-a fost respinsă.

În 2014, Bercea a fost reținut pentru lipsire de libertate. A fost trimis în judecată numai pentru lovire, deși în alte asemenea cazuri procurorii nu au trimis suspecții în judecată.

Tot în același an, doar că în primăvară, de la casa pe care Bercea o avea în Vulcan au fost furate circa 80 de mii de euro. Dosarul nu a fost finalizat nici până acum. Ba mai mult, de la dosarul cauzei a dispărut CD-ul pe care se vedea suspectul.