Domeniul schiabil, o necunoscută pentru petrileni

0
181

Masterplanul  investițiilor în turism cuprinde extinderea domeniului schiabil Șureanu, orașul Petrila. Astfel, După Straja, Parâng și Pasul Vâlcan, o nouă investiție în turism apare pe harta Văii Jiului.

Proiect vechi, dar necunoscut

Extinderea domeniului schiabil Șureanu, din Alba, pe raza orașului Petrila. Proiectul, vechi de câțiva ani, este necunoscut de localnici.

”Nu știu, acum aud. Cât mai mulți turiști să vină, să facă stațiuni, și pe la Dâlja pe undeva să facă stațiune”, spune un petrilean.

O altă localnică afirmă și ea că nu a auzit de acest proiect.

”Nu știu. Dar de ce nu, chiar trebuie că zona asta e destul de moartă, nu? Și trebuie, eu sunt de acord. Da şi ce este să le aranjeze să le modernizeze”, afirmă femeia.

Reziliat și reluat

Despre domeniul schiabil din Șureanu se vorbește de câțiva ani. Administrația locală a avut chiar un parteneriat cu firma ce administrează stațiunea din Alba și care a vrut să se extindă pe raza Petrilei. Respectivul acord a fost reziliat pentru că ministerul nu ar fi finanțat investiția de la Petrila. Proiectul este acum în faza clarificărilor la minister.

”Este tot la Ministerul Turismului în analiză pentru a primi aviz. Ne-au cerut mai multe clarificări, au fost niste probleme vizavi de pârtii, construcţiile aferente, garajele pentru ratrak”, explică primarul Petrilei.

Proiectul, care are deja câţiva ani de când este luat în discuţie de administraţia locală, nu se ştie când va începe.

Cu o mină închisă deja şi o alta pe program de închidere, Petrila ar putea beneficia de pe urma tursimului.

”Ar fi foarte foarte util… Copilașii ăștia să aibă de lucru, noi acuma o trecut baba cu colacii da copilașii ăștia se duc prin străinătate, se duc încolo, încoace”, spune un bărbat.

Investiţia ar urma să se deruleze pe fonduri de la minister. Pe partea hunedoreană a masivului Şureanu, Primăria Petrila vrea să facă o pârtie dar şi o linie de telescaun.