Canalizare extinsă. Nu toți potențialii beneficiari s-au racordat. Ministerul vrea amenzi

0
203

Circa 40 de milioane de euro au fost investite în Valea Jiului în extinderea rețelelor de apă și canalizare. Nu toți cei care au acces la rețeaua de canalizare și beneficiază de acest serviciu. Acum riscă să fie amendați, conform unui document emis de Ministerul Dezvoltării Regionale.

99 la sută din populația Văii Jiului are acces la canalizare

Aproape toată populația din Valea Jiului are acces la rețeaua de canalizare. Așa susțin reprezentanții ApaServ Valea Jiului.

”99 la sută din populația Văii Jiului are acces la canalizare. Asta în urma primului program european care s-a desfășurat acum trei ani prin programul operațional sectorial”, a declarat Cristian Ionică, director ApaServ Valea Jiului.

Nu toți cei care au acces la rețeaua de canalizare s-au și branșat în urma proiectului ce a prevăzut extinderea acestei rețele.

”Din cei care ar fi trebuit să se racordeze sunt 80 la sută. Mai sunt locuri punctuale care urmează să se racordeze. Ori nu au avut posibilități materiale, ori au cerut o amânare”, a mai spus directorul ApaServ.

Operatorul de apă și canal a dus magistralele până în fața caselor. Proprietarii sunt cei care au responsabilitatea de a se branșa. Mii de persoane din Valea Jiului au beneficiat de extinderea rețelei de canalizare. Cei care nu s-au branșat la rețea riscă amenzi de până la 4000 de lei. Așa arată o circulară a Ministerului Dezvoltării Regionale. Aceasta obligă primăriile să verifice cine s-a branșat și cine nu s-a branșat la rețeaua de canalizare