Tutunul vândut on-line le-a adus mascații la ușă

0
284
foto: unirea

Aproape 100 de percheziții sunt în desfășurare în 22 de județe. Polițiștii au descins la mai multe persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun.

Hunedoara, printre județele vizate de percheziții

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, desfășoară 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală.

Polițiștii au descins pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea. Vizate sunt persoanele bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Rețea româno-bulgară

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun. Aceștia au prezentat la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

”În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat”, informează Poliția Română.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay. Descinderile au loc în 5 dosare penale.

În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.