Spațiu pentru handbal și baschet la Jiul

0
120

Un teren de antrenament din complexul sportiv Jiul Petroșani va fi desființat pentru a face loc unui teren sintetic de fotbal. Pe lângă acest teren, proiectul pe care administrația locală vrea să-l deruleze prin Compania Națională de Investiții presupune și amenajarea de spații pentru practicarea unor alte sporturi.

Proiectul, în analiză la CNI

Primăria Petroșani a primit o solicitare de la Compania Națională de Investiții pentru a pune la dispoziție un teren care să fie amenajat cu suprafață artificială, pentru fotbal. Municipalitatea de la Petroșani a dat curs acestei solicitări. Acum spune că la Jiul ar putea fi amenajat și un teren pe care să se poată juca alte sporturi de echipă. Pentru aceasta este nevoie de renunțarea la unul dintre terenurile din complex. Unul de zgură pe care bălăriile au crescut în voie în ultimii ani.

”E vorba de terenul 3, pentru că ni se cer niște condiții. Proiectul este standard și atunci doar terenul de zgură  nu este suficient. Se fac niște anexe, se va face și un teren mai mic pentru handbal și pentru baschet tot în zona respectivă, plus tribunele, deci e o suprafață mai mare”, susține Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primăria Petroșani nu a primit încă un răspuns dacă investiția de la Jiul va fi sau nu finanțată.

”Noi am trimis toată documentația. Ulterior ni s-au trimis niște clarificări la care am răspuns și le-am transmis Companiei Naționale de Investiții. Acum așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Ca la orice investiție făcută de CNI, trebuie aprobată într-un comitet tehnic al lor, după care intră în programul național și dumnealor fac toate diligențele legate de licitarea pentru proiectare și execuție”, explică edilul.

Clubul Jiul Petroșani a împlinit  anul acesta 100 de ani de la înființare. În ultimii zece ani însă baza sportivă de la Jiul a continuat să se degradeze continuu. Terenul sintetic și terenul pentru handbal și baschet ar urma să fie cele mai mari investiții de aici