Fost ministru al Energiei: Desființarea ministerului ar fi o mare greșeală

0
105

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, este de părere că desființarea Ministerului Energiei ar fi o mare greșeală de organizare instituțională.

Ministerul Energiei ar trebui să devină și al Schimbărilor Climatice

Desființarea Ministerului Energiei nu reprezintă o idee bună pentru România. Un fost ministru al acestui minister speră ca acest lucru să nu se întâmple.

”Sper și cred că nu se va întâmpla. Domeniul energetic este mult prea important ca să nu aibă un minister propriu. Acesta este motivul pentru care există și un comisar european pentru energie”, afirmă Răzvan Nicolescu.

Conform sursei citate, organizarea cea mai potrivită pentru România este crearea Ministerului Energiei și Schimbărilor Climatice ”prin preluarea de către actualul Minister al Energiei a Direcției generale pentru schimbări climatice de la Ministerul Mediului”.

Fostul ministru al Energiei susține că sub administrarea Ministerului Energiei nu ar trebui să fie decât companiile de infrastructură: Transgaz, Transelectrica, Conpet și Oil Terminal. De asemenea, în subordinea Ministerului Energiei ar trebui să treacă Agenția Nucleară și de Deșeuri Radioactive și Autoritatea Privind Securitatea Operațiunilor Offshore.

Ministerul Energiei ar putea să ajungă din nou în subordinea Ministerului Economiei. Totul ca urmare a ieșirii ALDE de la Guvernare și restructurării Guvernului. Pe surse se vorbește despre eliminarea mai multor ministere și un cabinet care să aibă maxim 19 miniștri. Energia se numără printre ministerele care ar urma să dispară.