Petroșaniul, sub asediu. 350 de vânători de munte vin în septembrie în capitala Văii Jiului

0
206

Circa 350 de vânători de munte în rezervă, din toată Europa, se vor întâlni, în septembrie, în municipiul Petroșani. Decizia a fost luată anul trecut, capitala Văii Jiului ieșind învingătoare în fața mult mai cunoscutului Paris.

”Este o întâlnire foarte mare, vor participa în jur de 350 de persoane din străinătate. Decizia a fost luată anul trecut. Primăria Petroșani este partener în cadrul acestei acțiuni care conduce la promovarea localității”, a declarat, luni, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Enrico Colarin, cel care coordonează activitatea Casei Pollicino, susține că municipiul Petroșani a fost ales ca urmare a bunei colaborări cu administrația locală.

”Noi suntem în Petroșani de 20 de ani, iar Casa Policino funcționează de opt ani, este a doua casă pentru noi. Zona aceasta este foarte importantă. Există o legătură bazată pe voluntariat, o legătură matrimonială efectiv, pentru că din rândul alpinilor (vânătorilor de munte-n.r.) auu fost foarte mulți care au lucrat la Casa Policino și vin în continuare anual la Petroșani”, a spus Enrico Colarin.

Pe lângă colaborarea și înfrățirea cu localitatea italiană Ponte nelle Alpi, alegerea municipiului Petroșani are la bază și rațiuni istorice legate de  migrarea între Italia și România, 100 de ani de la Primul Război Mondial, și zonă minieră reprezentată de capitala Văii Jiului.

Prima întâlnire a alpinilor a avut loc în Belgia. Asta pentru că în Belgia, în 1956 au murit 260 de morți, din care 150 italieni, 38 dintre aceștia fiind vânători de munte.