Oamenii mari s-au întors la grădiniță

0
348
Au trecut de mult peste anii de grădiniță, însă luni și-au adus aminte de zilele petrecute în prima etapă a învățământului românesc. Acum sunt reprezentanți ai administrației din România, însă fiecare păstrează în minte ceva special din anii grădiniței.

Amintiri printre cei mici

Inaugurarea unei grădinițe în localitatea hunedoreană Petrila a reprezentat momentul propice pentru ca reprezentanții administrației hunedorene să facă o întoarcere în timp. Printre prichindei așezați pe scăunele, oamenii mari și-au adus aminte de zilele în care și ei erau la fel de mici.

”În primul rând emoțiile pe care le are orice copil la vârsta respectivă, dar și momentele frumoase petrecute alături de colegi și alături de doamna  educatoare”, a declarat Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.

 

 

”Îmi aduc aminte că pe vremea când făceam eu grădinița erau șoimii patriei. Îmi amintesc de șorțulețe albastre cu gulere albe și erau drăguțe. Îmi aduc aminte de serbări”, a spus și prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely.

 

 

 

”Eu îmi amintesc că am făcut grădinița în blocul unde am avut grădinița până anul ăsta în ianuarie când sanepidul ne-o obligat să o închidem fiindcă nu aveam autorizație de funcționare. Am amintiri foarte  plăcute și din grădiniță și din școală. Nu știu, îmi plăcea… Când am venit la grădiniță și am văzut atâtea fete acolo am început să le pup pe toate”, susține Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Prefectul de Hunedoara susține că grădinița este locul în care începi să înțelegi că trebuie să-i accepți pe ceilalți.

„De fapt spiritul comunității, spiritul de comuniune încă de la această vârstă începe, când începi să înțelegi ce înseamnă colectivitatea, ce înseamnă cel de lângă tine, că trebuie să îl respecți ep cel de lângă tine, că trebuie să îl accepți așa cum este . Cred că ceea ce fac oamenii aici sunt germenii educației viitore”, a completat prefectul Fabius Kiszely.

O grădiniță modernă a fost inaugurată, în prima zi de școală a anului 2018-2019 la Petrila