ȚEBEA: Dăncilă a fost trimisă în clasa întâi de ”moții lui Avram Iancu”

0
1021

Nici măcar copilașul plimbat de mână ca laitmotiv ”românesc-emoțional” nu a scăpat-o pe Viorica Dăncilă de ocara moților lui Avram Iancu. Ajunsă la Serbările Naționale de la Țebea, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din toamnă, a primit botezul oamenilor simpli din popor. 

Mergeți la șocală în clasa întâi

Acesta a fost îndemnul unui român simplu, prezent – duminică – la Serbările Naționale de la Țebea.

”Doamna, mâine începe școala. Mergeți mâine pe clasa întâia să faceți A, B, C, D, să învățați, doamnă, că habar nu aveți”, i-a strigat Vioricăi Dăncilă, un bărbat din mulțime.

”Tăiați pensiile alea speciale”, i-a strigat un altul.

”Veac nu le taie…. huoo… și măriți la bugetari, măriți întruna că aveți de unde”, s-a auzit o altă voce aflată în dreptul coloanei ce însoțea premierul.

”Mergeți de la Brad la Abrud să vedeți ce drum a făcut PDSRul (PSD-ul – n.r) de când sunteți la guvernare… Ne pare rău… ”, a fost o altă nemulțumire aruncată în fața coloanei.

Zâmbind, Dăncilă a reușit să articuleze fără să se oprească: ”totuși la noi s-a făcut”. Răspunsul nu i-a impresiat pe nemulțumiți.

Un alt ecou cu care ar trebui să plece Dăncilă din Țara Moților a aparținut unui alti moț: ”eu vreau să trăiesc în țara asta. Dar cum?”

Baia de mulțime de la Țebea

Viorica Dăncilă a participat, duminică, la Serbările Naționale de la Țebea, județul Hunedoara. Evenimentul a avut loc pentru a comemora 147 de ani de la moartea Crăiorului Moților, Avram Iancu.

Dăncilă a fost însoțită de un alai din care au făcut parte mai mulți miniștri, dar și reprezentanți județeni ai PSD Hunedoara.

Sursă  adevărul.ro