Întâlnire cu Bambi în pădurile din Parâng. Nu s-a speriat de bărbatul cu porumb

0
302

 Membrul unei asociații de vânătoare a avut parte de o întâlnire spectaculoasă în pădurile Parângului. O ciută a fost neînfricată la întâlnirea cu omul. A așteptat liniștită ca acesta să care sacii cu porumb.

Cu sacul în spate prin pădure

Condițiile din pădure au fost grele. Zăpada a depășit un metru iar membrii asociațiilor de vânătoare merg în teren și le duc hrană animalelor.

 

”Foarte foarte grea. Chiar în ultimii 5-6 ani nu am avut așa zăpadă. Prin diferite activități transportăm hrană în teren. Noi de toamna căutăm să le aprovizionăm punctele de hrănire și acuma iarna acționăm direct la locul unde le găsim localizate în zăpadă”, a declarat Florian Vlădescu, paznic fond de vânătoare.

În acest sezon au ajuns în pădure zeci de tone de hrană:  porumb, lucernă, sfeclă, cartofi sau fân.

”Acum depinde. Primăvara ducem sare, este nevoie de sare și toamna începem cu porumb, furaje suculente, fân depinde de situație 00:21  MUSCĂ 00:25 destul de greu, dar ne aprovizionăm de toamna și facem față în orice fel de situație dar este destul de greu, mai ales dacă zăpada care a fost în ultima perioadă. În unele situații, pe unele locuri, a fost şi peste un metru, unde nu era suflată de vânt deci stratul normal de zăpadă a fost şi peste un metru”, a completat Pătru Ciurea, șef de grupă.

Cei care au grijă de fondurile de vânătoare s-au întâlnit în Pădurile Parângului inclusiv cu râsul. O felină care este greu de observat. Din faună nu lipsesc însă cerbii, caprele negre, mistreții, căprioarele. Zăpada mare și iarna grea afectează animalele. În special pe cele tinere sau cele bătrâne. Dacă frigul ține mult, pierderile în efective sunt mari.