Indicatori aprobați pentru giratoriu. Lucrarea va fi scoasă la licitație

0
353

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, joi, documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru giratoriul care va fi construit la intrarea în orașul Petrila. Oficialii forului județean spun că  în scurt timp vor fi  demarate procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția lucrării.

Giratoriu necesar

Intrarea în orașul Petrila, intersecția DN66 cu strada Dealului din Petroșani, va fi modernizată de CJ Hunedoara. Este o nouă investiție pe agenda de lucru a Consiliului Județean Hunedoara care presupune amenajarea unui sens giratoriu. Reprezentanții forului județean spun că investiția este necesară pentru fluidizarea traficului auto și pietonal, dar mai ales pentru scăderea riscului de accidente rutiere.

Dacă nu vor fi îngreunate procedurile de licitație, sensul giratoriu ar  putea fi finalizat chiar în acest an, după cum spun reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 700 de mii de lei, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul județului Hunedoara.