DNA a clasat plângerile împotriva primarului din Petroșani

0
1193

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob- Ridzi, susține că procurorii anticorupție au clasat plângerile împotriva lui. Este vorba despre mai multe acuzații care au ajuns la DNA încă de prin 2015, ce vizau infracțiunile de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și trafic de influență.

Reclamagiii, reclamați

Primarul din Petroșani susține că ordonanța de clasare a primit-o încă de anul trecut. Recent însă a decis să se adreseze procurorilor petroșăneni. A făcut la rândul lui plângere împotriva celor care l-au reclamat.

”Am depus două plângeri penale împotriva doamnei Macavei Viorica și a domnului Pop Laurențiu, care la rândul lor mi-au făcut plângeri la DNA pentru abuz în serviciu, trafic de influență, deturnare de fonduri, șantaj și abuz de putere. Am primit clasare în ambele plângeri și le-am făcut plângeri pentru infracțiunea de inducere în eroare a organelor de cercetare penală”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Reclamațiile fostului consilier local de la Petroșani au fost clasate de DNA. În 2017 însă, printr-o decizie a Tribunalului Hunedoara, s-a decis redeschiderea dosarului.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, urmărit penal pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri

Un an mai târziu, conform primarului în exercițiu, procurorii au decis din nou clasarea dosarelor deschise în urma plângerilor ajunse la DNA.