Incendiu la Petrila. Locatarii unui bloc, evacuați. Plan roșu de intervenție

0
1202
foto: arhiva

Un bloc din Petrila a luat foc, joi seară, autoritățile instituind planul roșu de intervenție. Mai multe persoane au ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale. Focarul din blocul de 9 etaje a fost lichidat.

Un nou incendiu într-un bloc turn din Petrila

Plan roșu de intervenție activat joi seara după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc cu 9 etaje din Petrila.

Ca și anul trecut, incendiul s-a produs în zona casei liftului. De data aceasta la nivelul etajului 7. În urma focului,  conform pompierilor, s-a degajat o mare degajare de fum la etajele superioare.

”Primele informații arată că au fost evacuate 60 de persoane. 17 dintre acestea au primit îngrijiri medicale din partea celor 5 echipaje de pompieri și a celor 3 echipaje SAJ deplasate de urgență la locul intervenției”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, o femeie și copii acesteia de 5 și 10 ani, precum și o altă femeie cu dizabilități au ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani. Toți erau conștienți și cooperanți, dar au fost duși la spital pentru investigații suplimentare.

Echipaje  multiple

La blocul 27 de la capăt de linie Petrila au ajuns circa 35 de pompieri, cinci ambulanțe, o autospecială de victime multiple, trei mașini de lucru cu apă și spumă, o autoscară și o autospecială de primă intervenție.

Pompierii au verificat toate locuințele pentru a se asigura că nu a rămas nimeni blocat în apartamente.

Incendiul a fost lichidat după cum susține purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Reprezentanții administrației locale confirmă și ei că incendiul a fost lichidat. Susțin că situația este sub control.