Încă un tren deraiat, un alt mecanic băut

0
348
foto: captura DIGI24

Un tren de marfă a deraiat, duminică dimineața, în județul Dolj. Șapte vagoane încărcate cu produse petroliere, au deraiat, unele dintre ele căzând de pe un pod. Polițiștii spun că mecanicul era sub influența băuturilor alcoolice. La fel s-a întâmplat și anul trecut, când un marfar a deraiat între Bănița și Merișor.

Trafic blocat pe magistrala 900 Caracal-Craiova

Accidentul feroviar a avut loc pe magistrala 900 Caracal- Craiova, în localitatea Cârcea. Trenul ar fi intrat pe o linie aflată în construcție. Cinci vagoane au căzut în râpa de sub viaduct, alte două sunt în pericol să cadă.

Conform CFR, trenul aparține Grup Feroviar Român. Mecanicul de locomotivă ar fi ignorat semnalele de circulaţie.

”Trenul aparținând operatorului GFR a intrat pe firul I de circulație, pe distanta Malu Mare – Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulația trenurilor, întrucât era închis pentru efectuarea lucrarilor de reparație capitală”, informează CFR.

Circulaţia trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova – Caracal.

Mecanic băut

Potrivit MEDIAFAX, polițiștii spun că mecanicul de locomotivă era sub influența băuturilor alcoolice.
”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Podul pe care a avut loc accidentul feroviar s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri.

Tot sub influența băuturilor alcolice s-au aflat și mecanicul și ajutorul de mecanic care conduceau marfarul ce în aprilie anul trecut a deraiat în județul Hunedoara. Cei doi și-au pierdut viața în urma accidentului ce avut loc între localităție hunedorene Bănița și Merișor. Trenul respectiv aparținea tot unui operator privat, Unicom Tranzit. Ancheta în acest dosar încă nu a fost finalizată.