PSD a reușit să aducă minerii în actualitate

0
374
foto Adevarul

Social democrații nu se pot dezlipi de zona minieră. Această echipă are istorie îndelungată. Din 1990 și până astăzi. Rămânând în actualitate, Complexul Energetic Hunedoara, a fost înființat pe mandatul PSD și aproape în întreaga sa existență a fost condus de PSD. Acest partid a reușit, după evenimentele de vineri, să aducă minerii în actualitate. Dar nu pentru munca lor, ci pentru evenimentele din 90. Acele mineriade care le-au lăsat urme adânci, mai adânci decât cărbunele.

Jandarmii, comparați cu minerii

PSD nu a reușit să găsească soluțiile aplicabile pe piața de energie astfel încât minele din Valea Jiului să ducă tradiția mai departe. Directorii numiți de PSD, la influențele membrilor din acest partid, sunt cei care au dat greș cu retehnologizarea minelor. Ei – directorii PSD- n-au pățit nimic pentru acest eșec. Minele se închid acum, la doar câțiva ani distanță, una câte una.

Deși PSD nu a reușit să revigoreze economia, nu a fost în stare să managerieze companiile de stat din energie – cel mai important sector – a înregistrat un succes.

După violențele de vineri, 10 august, de la protestul din București, minerii au revenit în actualitate. Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 11 august, au rulat imagini de la mineriadele din 90 și protestul din 2018. Violență cu alți actori.

S-a vorbit despre mineriada Jandarmeriei. Bâtele au fost înlocuite de bastoane. Salopetele de miner, înlocuite de uniforma de jandarm. Și minerii și jandarmii sunt ai statului. Acel stat condus de un partid căruia nu-i pasă decât să rămână cu mâinile pe putere. Acest stat, condus acum de PSD, a reușit să distrugă și minerii și jandarmii. După ce a distrus și polițiștii. Românii sunt doar niște unelte. Iar instituțiile statului reprezintă mijloacele prin care politicienii își asigură puterea.