Guvernul, interesat de Valea Jiului. Din nou

0
923
foto: Agerpres

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și primarii din Valea Jiului se întâlnesc, vineri, pentru a discuta despre proiecte ce pot primi finanțare europeană. Este vorba despre proiecte ce ar putea primi finanțare prin intermediul platformei destinată zonelor carbonifere în tranziție.

Angajament ferm la nivel de Guvern

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, susține că Guvernul este interesat de sorta Văii Jiului.

”Vreau să transmit un angajament ferm din partea Guvernului României, condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, un mesaj ferm de sprijin în ceea ce privește dezvoltarea Văii Jiului și de asemenea un mesaj ferm și un angajament ferm în ceea ce privește punerea banilor europeni la lucru”, a spus, vineri, la Petroșani, ministrul Rovana Plumb.

Sursa citată a vorbit despre programul lansat de Comisia Europeană pentru zonele carbonifere în tranziție. Zone la care se încadrează și Valea Jiului. Asta pentru că industria minieră este pe cale de dispariție.

”După cum bine știți, Comisia Europeană a lansat o platformă prin care ajută regiunile carbinifere în tranziție, iar domana prim ministru Viorica Dăncilă a semnat o scrisoare către Comisia Europeană prin care a cerut susținerea Văii Jiului de a participa și a fi membru în această platformă pentru a beneficia de bani eruopeni special destinați acestei zone, Valea Jiului, care are nevoie de susținere, are nevoie de dezvoltare, iar noi ca și guvernanți, ca și parlamentari, asta dorim să facem”, a completat Rovana Plumb.

Întâlnire cu primarii

Ministrul a spus că se va întâlni cu factorii decizionali din Valea Jiului. Asta pentru ”a identifica cele mai eficiente proiecte care să ajute la dezvoltare Văii Jiului”. Ministrul vorbește despre proiecte care să ajute zona din punct de vedere economic, dar și social.

Trebuie menționat însă că până acum, toate promisiunile guvernamentale pentru Valea Jiului au rămas neonorate.