Femeie sfâșiată de urs într-o comună hunedoreană

0
1394

O femeie din comuna hunedoreană Pui a ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani după ce a fost atacată de un urs. Totul s-a întâmplat în cursul dimineții de marți, în satul Ohaba-Ponor.

Ursul nu a atacat animalele

Femeia a fost atacată în timp ce se afla cu mai multe animale, dar și un cățel, pe o pășune în apropierea unei păduri. Conform primarului comunei Pui, Tiberiu Stoica, ursul a ieșit din tufiș și a atacat-o pe femeie, fără a avea însă treabă și cu animalele.

”Din informațiile care le am eu, puține, a sărit ursul gardul. Femeia era cu încă o femeie și coborau de la deal de undeva, cu un cățel după ele și cu niște porci și oi, ce aveau, și o sărit ursul direct pe ea. Vă dați seama că ursul cu labele alea mari puternice, nu o avut treabă cu animale, cu nimic, direct pe femeie”, spune Victor Stoica, primarul comunei Pui.

Conform ISU Hunedoara, victima a primit primul ajutor de la paramedicii echipajului din Baru, aceștia fiind nevoiți să parcurgă mai mulți kilometri cu un autoturism de teren și mai apoi pe jos, de la locul în care au lăsat autospeciala SMURD. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara spun că victima prezenta o plagă mușcată la mâna dreaptă, cu lipsă de substanță, dar și o plagă la piciorul drept.

Valeria Filimon, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, susține că victima prezenta o plagă la mâna dreaptă, cu lipsă de substanță, dar și o plagă la piciorul drept.

”Femeia a fost adusă de Ambulanță de la Ohaba Ponor. Este echilibrată hemodinamic. La ora actuală din ce cunosc este în pregătire pentru a fi băgată în sală pentru rezolvarea plăgilor de către medicul chirurg plastician. Sunt o serie de plăgi produse prin mușcătură de urs”, a declarat Alin Vasilescu, managerul SUP.

Femeia urmează să fie operată la Spitalul de Urgență Petroșani, starea de sănătate a acesteia fiind, conform medicilor, stabilă.