Cod galben în Hunedoara. Ploi torențiale, vijelii și grindină

0
342

Județul Hunedoara se află, joi, până la ora 21.00, sub incidența unei avertizări meteorologice de cod galben. Aceasta anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină”, anunță meteorologii.

Potrivit acestora, în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici.

Județul Hunedoara se află, până vineri dimineață, sub un cod galben de ploi. Pe Mureș, Jiu și Crișul Alb e pericol de inundații.

În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp.

Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.