Acces restricționat spre stațiunea montană Râușor. Drumul de acces se surpă

0
163

Autoritățile au decis să restricționeze accesul rutier spre stațiunea montană Râușor. Totul după ce apa a distrus porțiuni întregi din drumul pe care există în continuare pericol de surpare.

Drum „spălat de ape„

Un nou drum județean este închis traficului rutier. Este vorba despre cel care face legătura între localitatea Suseni și stațiunea turistică Râușor.

”Drumul a fost afectat din cauza scurgerilor de pe versanți și a eroziunii generate de un pârâu. Pe trei segmente, cuprinse între 10 și 40 de metri, drumul a fost distrus pe o bandă de mers, existând pericol de surpare în continuare”, anunță autoritățile județene.

Din cauza situației generate de ploi, la Primăria Râu de Mori s-a întrunit grupul de suport tehnic. Acesta a decis restricționarea circulației pe drumul respectiv, din motive de siguranță.

Grupul de suport tehnic este alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Râu de Mori, Consiliului Județean, I.S.U., I.J.J, I.P.J., Gărzii de Mediu și Salvamont. Același grup va întocmi referatul de necesitate cu privire la inițierea procedurilor de remediere a situației.

 Responsabilii au închis, încă de câteva săptămâni, drumul de acces spre Retezat. Temporar spun. Însă temporar poate însemna întreg anul. Poate chiar și anul viitor. Se dorește o expertiză care să ofere o soluție tehnică pentru drumul care se surpă și pe care bolovanii se rostogolesc precum bilele de la popice.

DJ 685, pe tronsonul cuprins între: Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda (km 48+700), a fost închis. Decizia a fost luată de Consiliul Județean Hunedoara. S-a motivat că pe porțiunea respectivă cad bolovani de pe munte.