Au abandonat butoanele, pentru că nu au drepturile respectate. Protest în camera de comandă

0
1023
au

Protest spontan la Termocentrala Mintia din județul Hunedoara. 80 de salariați au rămas, marți dimineața, în camera de comandă nemulțumiți fiind de neplata contribuțiilor sociale către stat. Mai mult, spun cei din sindicat, oamenii își exprimă astfel nemulțumirea și față de statul român care nu ”vine cu o schemă de ajutor pentru salvarea societății”. Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara.

Au terminat lucrul și au rămas în camera de comandă

protest
Protest în camera de comandă

Aproximativ 80 de salariați de la Termocentrala Mintia au rămas, marți dimineața, la serviciu peste program. Motivul? Un protest spontan generat de neplata contribuțiilor sociale.

”Este vorba despre cei din schimbul de noapte și colegi care au venit din timpul liber. Nemulțumirea principală este legată de neplata contribuțiilor sociale către stat, dar protestul are loc și din cauza statului care nu vine cu o schemă de ajutor pentru salvarea Termocentralei”, a declarat, marți, Cristian Iștoc – unul dintre liderii de sindicat de la Mintia.

Iștoc spune totodată că muncitoriii solicită deplasarea la Deva a premierului și a celor doi lideri politici – Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

material în curs de actualizare