Apă roșie la robinetele din Lupeni

0
337

Întreruperile în alimentarea cu apă potabilă pe raza municipiului Lupeni aduc apă roșie la robinetele consumatorilor. Oamenii spun că fenomenul se întâmplă ori de câte ori este luată apa. De partea cealaltă, reprezentanții ApaServ spun că oamenii trebuie să le sesizeze aceste lucruri pentru a putea lua măsuri.

Apă cu impurități

Conform unei sesizări venite din partea unui lupenean, ori de câte ori se ia apa aceasta revine roșie.

”Așa se întâmplă ori de câte ori se ia apa și nu anunță nimeni. Așa curge, murdară, circa 30 de minute. În centrală se umple de mizerie”, spune abonatul din Lupeni.

Reprezentanții operatorului de apă susțin că problemele apar din cauza restricțiilor impuse de avarii.

Oprirea apei a condus la colorarea acesteia

Directorul ApaServ, Cristian Ionică, susține că din zona respectivă nu a existat nicio reclamație. Au fost postări pe o rețea de socializare care au fost identificate.

”Am avut o lucrare programată care a durat de la ora 09.00 la ora 18.00. Am schimbat branșamentul la un bloc. Am fost nevoiți să oprim cele două rezervoare de apă. Din această cauză au fost probleme cu culoarea apei”, susține Cristian Ionică.

Directorul ApaServ afirmă că abonații trebuie să semnaleze problemele, pentru ca acestea să poată fi remediate.

Mai mult, Cristian Ionică recunoaște că în ultimul timp la Lupeni au fost multe avarii. Toate generate din cauza rețelei învechite. Directorul ApaServ spune însă că după fiecare lucrare se spală instalațiile de apă, iar din zonele respective se iau chiar și probe pentru a determina calitatea apei.