WC-urile din curțile școlilor, înlocuite cu containere de 10 mii de euro

0
216
foto toitoidixi.de

România are peste 1000 de școli care au grupurile sanitare în curte. Unele nu au nici apă curentă, dar nici canalizare. Numărul acestor unități a scăzut, conform oficialilor, cu peste 1000. Și, pentru a rezolva situația WC-urilor din curte vor fi cumpărate containere.

10 mii de euro bucata

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că până la finele acestui an toate cele 1400 de școli cu probleme legate de toaletele din curte vor avea câte un WC containere.

Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste şcoli să nu mai aibă această situaţie. Şi cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare şcoală pentru a pune lângă şcoala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie”,  a spus ministrul Finanțelor, potirvit România TV.

Potrivit sursei citate, banii necesari pentru aceste containere vor ajunge la primării.

”Vom impune acel format tip să nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achiziţii. Lipit de şcoală, facem racordul necesar fie la reţea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, şi, desigur, un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o şcoală veche undeva într-o comună, nu poţi să spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese să nu fie plouat, să stea în frig”, a mai spus Eugen Teodorovici.

La începutul anului trecut, fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, publica o listă cu școlile care aveau toaletă în curte. Numărul acestora era de 2.418.

 

Aceeași listă arăta că în județul Hunedoara sunt 21 de școli ce au WC-urile în curte.