Încă o promisiune pentru pensionarii minieri. Recalcularea ”începe în câteva zile”

0
842

Recalcularea pensiilor în baza legii 221/2018 ar fi trebuit să înceapă de la 1 octombrie. E aproape jumătatea lunii februarie iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Februarie aduce un alt termen

Oficialii de la muncă spuneau că recalcularea se va face în termenul legal, de un an. Politicienii lansează acum pe piață un nou termen. Spun că procesul de recalculare va începe în câteva zile.

”Legea se va aplica în perioada imediat următoare. Este pentru prima dată când o spun. Domnul ministru mi-a promis personal că va începe în câteva zile. Deci citez ce mi-a spus domnul ministru și la presiunea la care s-a creat asupra lui va spun sigur că se va întâmpla acest lucru”, a spus senatorul Cristian Resmeriță într-o conferință de presă.

Dacă nu începe recalcularea, va fi schimbat șeful de la Casa de Pensii

”Dacă nu se va întâmpla în câteva zile, domnul ministru mi-a promis ferm că la presiunile pe care le-am făcut împreună cu domnul Nistor (Laurențiu Nistor, deputat și președintele PSD Hunedoara-nr.) și cu alți colegi parlamentari, îl va schimba pe directorul casei de pensii naționale”, a completat senatorul Cristian Resmeriță.

Conform parlamentarului ”ori începe recalcularea, ori omul pleacă”.

În baza Legii 221/2018 la nivelul județului Hunedoara vor fi recalculate circa 12.000 de dosare. Este vorba de 10.500 dosare care au făcut și obiectul Legii 192. Și care nu au fost recalculate toate în perioada prevăzută de lege. Recalcularea a fost sistată odată cu intrarea în vigoare a noii legi. La cele 10.500 de dosare se adaugă încă vreo 2000 de dosare ale celor ce au lucrat în siderurgie.