Vulcan, buget negativ. Mai mic cu 30 la sută față de anul trecut

0
105

Consiliul Local de la Vulcan a aprobat, luni, bugetul de venituri și cheltuieli în baza căruia va funcționa primăria în 2018. Cifrele nu sunt unele care să arate încredere. Bugetul a fost redus cu 30 la sută față de anul trecut.

Cheltuieli mai mari decât veniturile

Conform datelor din bugetul aprobat luni de aleșii locali de la Vulcan, cheltuielile sunt mai mari decât veniturile. Astfel bugetul cuprinde venituri în sumă de 32753,55 mii lei și cheltuieli în valoare de 34.571,11 mii lei.

Primarul din Vulcan susține că în ciuda faptului că bugetul este mai mic nu se vor face reduceri de personal sau de salarii. Edilul speră să mai primească fonduri de la Guvern sau Consiliul Județean Hunedoara.

Investițiile, prioritizate

Municipalitatea vulcăneană se va axa anul acesta pe finalizarea investițiilor începute anul trecut. În buget au mai fost cuprinse și alte lucrări, însă acestea vor primi finanțare numai dacă încasările sau alocările bugetare vor crește.

Așa se face că vor continua lucrările în cadrul proiectului străzii Traian, sau la căminele sociale de la Dincă. Reprezentanții primăriei speră ca în acest an să finalizeze două astfel de impobile și să le repartizeze celor ce au nevoie de locuințe.

Pentru a reduce cheltuielile, administrația locală din Vulcan vrea să implementeze un sistem de iluminat public bazat pe leduri.

Activitățile cultural – sportive ce au fost derulate anul trecut, vor fi continuate și în 2018.