Un tren a ajuns de la Simeria la Petroșani cu o întârziere de aproape trei ore

0
1624

Un tren care s-a format în gara hunedoreană Simeria a parcurs doar circa 30 de kilometri. La puțin timp de la momentul plecării s-a oprit din cauza unei defecțiuni. Este vorba despre trenul Inter Regio 1824 Simeria –București Nord.

Călători „abandonați” în gară

La circa 50 de kilometri de locul în care trenul s-a defectat, mai mulți călători așteptau sosirea acestuia. Este vorba despre Gara Petroșani. Călătorii au venit aici încă de dimineață, pentru a fi siguri că nu pierd trenul.

”De la 8 și jumătate stăm aici. A trebuit să venim mai repede ca unii vin de la Lupeni, eu vin de la Petrila. Aici trebuia să ajungă la 9 și 20. Zice că e ceva la Simeria”, a declarat o femeie.

”E foarte greu așa să stăm. De știam, ne duceam la Normandia sau aveam alte transporturi, așa stăm și așteptăm. Acum nu știu ce se întâmplă. Am văzut și noi la televizor că e întârziere mare da n-avem încotro, trebuie să stăm”, a declarat o altă călătoare.

Minutele de așteptare însă s-au prelungit. Oamenii au fost anunțați că trenul are 100 de minute întârziere. Au stat să-l aștepte pe o bancă în soare. În Gara din Petroșani, zona ferită de soare și ploi e în șantier. Cauza întârzierii de peste 100 de minute este o defecțiune la locomotivă.

Locomotivă trimisă de la Petroșani

”S-a defectat locomotiva în stația Subcetate și așteaptă altă mașină de ajutor să pună pe tren și o să vină.  Acum a ajuns în Subcetate, o bagă pe tren, face proba și sperăm ca într-o oră jumate cel târziu să fie aici. Păi dacă la 9 20 trebuia să ajungă… cam 2 ore și jumătate întârziere„, a declarat Paul Stanciu, șef gară Petroșani.

O locomotivă funcțională a fost trimisă în gara Subcetate tocmai de la Petroșani. În tot acest timp călătorii au fost nevoiți să aștepte. Fără să primească ceva din partea companiei de căi ferate.

”Sunt chioșcuri, să meargă să-și cumpere, doar nu o să le dau din banii mei. Sunt și eu un slujbaș al gării. Nu sunt un ordonator de credite. Nu vor primi nimic, din păcate”, a mai spus șeful de gară.

Într-un final trenul de călători format în gara din Simeria a ajuns la Petroșani la ora 12.13, adică cu o întârziere de 170 de minute.