Politicienii se ceartă pe zonele verzi de la Lupeni. Oazele de verdeață, îngrijite de locuitori

0
658

Un concurs lansat de primarul în exercițiu al municipiului Lupeni a aprins spiritele între PSD ȘI PNL. Liberalii, aflați în opoziție, acuză PSD-ul, aflat la conducerea primăriei, că le-a furat ideea. Totul a plecat de la premierea celor mai frumoase zone verzi îngrijite de locatari. O idee care cu siguranță nu s-a născut la Lupeni.

100 de lei pentru 10 zone verzi

În cadrul Zilelor Municipiului Lupeni vom premia cu câte 100 lei, 10 din cele mai frumos amenajate spaţii din jurul blocurilor. Așa sună postarea de pe pagina de socializare a primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Imediat, PNL-ul, prin vocea lui Cristian Roșu, consilier local, a ripostat susținând că ideea e a liberalilor.

”Să știți că avem zone foarte, foarte rumoase. S-a iscat pe această temă și o amplă discuție viziavi de opoziția pe care o avem în  CL, adică cei de la PNL Lupeni susțin că este un proiect de-al lor. O dezinformare mai mare nu există”, declară Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Primarul din Lupeni susține că premierea se face din fondurile PSD

”Tot ceea ce înseamnă premiere a acestor zone verzi este făcută de PSD. Cei de la PNL nu înțeleg administrația. Consideră că din banul public ar trebui să plătim toate aceste lucruri, dar legea nu ne  permite neavând asociații de proprietari”, mai spune primarul.

Cristian Roșu, consilier local din partea PNL, susține că a avut o astfel de inițiativă încă de anul trecut. Spune însă că proiectul său nu a ajuns pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu local. Afirmă că inițial primarul nu a precizat că premierea va fi făcută de PSD.

”Am avut chiar o ședință de îndată și am întrebat cum se poate face premierea fără hotărâre de consiliu. Dacă se face din banii PSD, nu mă interesează, însă este pentru prima dată când aud această variantă”, a declarat Roșu.

În timp ce politicienii au găsit motiv de gâlceavă chiar și din flori, lupenenii conștiincioși își văd de treabă.

”Trebuie muncit în fiecare zi practic. Nu e chiar așa greu dacă vrei să faci un lucru bun, dar trebuie totuși muncă. Când stai printre flori uiți de orice necazuri”, afirmă o locuitoare a municipiului Lupeni.

La o altă scară de bloc, zona verde din fața imobilului este și ea plină de flori.

„Toată scara se îngrijește de zona verde. Facem acest lucru de ani buni. Veneau cu câinii aici, dar am îngrădit. O fost gard, l-or dărâmat, acum l-am făcut din nou. Am făcu ca să arate frumos, nu pentru vreun premiu”, spune un bărbat.

Sunt oameni care se îngrijesc de zona verde din jurul blocurilor și de zece ani. Fără a aștepta vreo răsplată de la cineva.