Studenți din țări africane ar putea fi înmatriculați la Petroșani

0
197

Aproape 20 de tineri de pe continentul African ar putea să studieze în municipiul hunedorean Petroșani. Aceștia și-au depus dosare la Universitatea Petroșani.

Un an de acomodare, abia apoi înmatriculare

Unitatea de învățământ superior din Petroșani așteaptă răspunsul de la Ministerul Educației legat de echivalarea studiilor tinerilor de pe continentul african. Situația cu echivalarea diplomelor ar trebui să ajungă zilele acestea.  Universitatea Petroșani va trimite mai apoi dovada că studenții au fost înmatriculați pentru ca tinerii să poată obține viza.

”Toți aceștia vor începe anul pregătitor, un an de zile, la noi la Petroșani, după care continuă cu anul 1 de studii”, a declarat Radu Sorin, rectorul Universității Petroșani.

Africanii nu caută numai specializări în sectorul minier, așa cum ar fi de așteptat.

”Sunt unii care vin pe domeniu minier, unii pe domenii de inginerie adiacente ingineriei miniere și unii care vin și pentru științe economice”, a mai spus rectorul.

La master sunt deja  acceptați 3 studenți din Turkmenistan care au făcut și licența la Petroșani, dar și un student din Algeria. Sunt studenți străini care se înscriu ori s-au înscris la doctorat din Franța, dar sunt așteptați și din alte țări europene.  Iar la Universitatea Petroșani mai sunt locuri inclusiv la licență, forma de buget.