Incendiu pe Golgota. Program scurt la primărie

0
363

Gunoaiele strânse din oraș și depozitate pe fosta groapă de deșeuri a municipiului Petroșani s-au aprins în cursul după-amiezii de vineri. Flăcările, înalte, i-au speriat pe oameni. De ziua lor, pompierii petroșăneni au trecut Jiul și s-au luptat cu limbile de foc.

Groapa de gunoi, în flăcări

Flăcări mari și fum gros s-a ridicat de pe dealul denumit Golgota. O zonă în care s-a depozitat gunoi ani în șir și se mai depozitează și acum resturi adunate de pe străzile din Petroșani. Zona a ars și în cursul zilei de joi. În lipsa implicării administrației locale, Golgota va continua să ardă.

”În spate s-au adus foarte multe crengi, foarte multe gunoaie din oraș, lemn, plastic. Au dat foc probabil intenționat ca să departajeze astea pânza d epe canapele, fânul… Fiind foarte multe crengi flăcările erau de 30 de metri, uriașe, din stradă se vedea că din față arde”, a spus un bărbat.

Program scurt la primărie

Pompierii au intervenit și joi și vineri. Eforturile lor par însă a fi în zadar întrucât gunoaiele de pe Golgota continuă să ardă. Cei din teren au cerut celor de la sediu să ia legătura cu primăria pentru a trimite un buldoexcavator care să acopere gunoaiele.

”Altfel dăm cu apă degeaba”, a spus unul dintre pompieri.

”La primărie nu mai este nimeni la ora asta”, a răspuns colegul acestuia.

”Ce frumos, primăria și-o luat angajamentul de ieri că îngroapă aici gunoiul ăsta”, a completat primul pompier.

Pe dealul de dincolo de Jiu ajung resturile vegetale și nu numai care sunt ridicate de pe raza municipiului Petroșani. Deșeurile din construcții, cele non-menajere sau cele rezultate în urma curățeniei din localitate nu ajung la deponeul ecologic de la Bârcea. Aceste tipuri de deșeuri nu sunt prevăzute în contractul pe care și l-a adjudecat operatorul de salubrizare de pe zona Văii Jiului