Secretar de stat din Ministerul Energiei, atenționat de senatorul Resmeriță

0
566

Mai multe acte normative necesare reglementării viitorului CEH ar fi trebuit aprobate, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  Totul ar sta în mâna unei persoane care a ajuns în ministerul energiei chiar din Valea Jiului.

Vișan și-ar putea pierde postul

Doru Vișan, de stat din Ministerul Energiei, susținut pentru funcție de PSD Hunedoara, este acuzat de un membru important al PSD Hunedoara că întârzie aprobarea documentelor necesare Complexului Energetic Hunedoara. Este vorba despre transferul termocentralei Mintia la Consiliul Județean Hunedoara, până la darea în plată și formarea Complexului Energetic Valea Jiului.

”În urma discuțiilor la care am participat săptămâna aceasta am constata că toate părțile ți-au făcut datoria. Sindicate, politic, minister, Prim-ministru, toți și-au făcut datoria. În momentul de față decizia și toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple se află la Ministerul Energiei, și la secretarul de stat Vișan din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Rămânerea lui Vișan pe funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei depinde de rezolvarea  transferului Mintiei către consiliul județean, formarea Complexului Energetic Valea Jiului și rămânerea actualului CEH doar cu datoriile, de peste 1 miliard de euro.

”Transmit responsabililor să-și facă datoria. Ministerul Energiei are toate pârghiile, avem om la Ministerul Energiei. Nu știu să spun mai clar decât atât. Trebuie să-și facă treaba. Noi am dus acolo oameni nu cer nici să rămână, nici să plece dar este clar că dacă problema se rezolvă rămâne, și este la fel de clar că dacă problema nu se rezolvă, pleacă”, a mai spus Resmeriță.

Nu este pentru prima dată când senatorul PSD de Hunedoara, fost deputat în mandatul trecut, avertizează persoanele care au condus complexul energetic hunedoara sau secretarii de stat.

Doru Vișan nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă viitoru CEH stă în ”mâinile sale”.