Hunedoreni, blocați de viitura care a inundat drumul

0
579

Vremea rea continuă să facă ravagii în județul Hunedoara. Miercuri după-amiază, timp de o oră, mai multe localități din sudul județului s-au aflat sub incidența unui cod portocaliu de vreme severă.

 La Rușor, apele au acoperit carosabilul

Șuvoaiele formate în urma averselor ce au generat scurgeri de pe versanți au prins oamenii pe șosea. Locuitorii unui sat al comunei Pui au așteptat retragerea apelor de pe carosabil pentru a putea înainta. Unul dintre ei a avut chiar nevoie de ajutor pentru a-și trage mașina din calea apelor învolburate.

”Ia uitați aicea, în 5 minute ce prăpăd. În 5 minute a apărut apa asta”, susține un bărbat.

Pompierii din Petroșani și Baru sunt cei care au intervenit pentru înlăturarea apelor din gospodăriile inundate.

”Colegii mei de la detașamentul Petroșani și Garda de Intervenție Baru au intervenit cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din 14 beciuri situate în localitățile Rușor, Șerel, Hobița și Râul Bărbat, din 4 anexe, trei în localitatea Rușor și una în Serel. Colegii au scos apa, cu ajutorul motopompelor, din  locuințe situate în localitatea Hobița”, a declarat Anemona Doda, purtător cuvânt ISU Hunedoara.

Reprezentanții ISU Hunedoara susțin că nu a fost nevoie de evacuarea populației, și nici nu s-au înregistrat victime în urma averselor de miercuri după-amiază.