Primarul Devei, alături de sindicaliștii care vor funcționarea Termocentralei Mintia

0
233

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, susține că municipiul reședință de județ nu poate rămâne fără apă caldă și căldură în sistem centralizat. Ca urmare, Florin Oancea susține necondiționat orice demers menit să salveze de la închidere Termocentrala Mintia.

Administrația locală din Deva, în frunte cu primarul localității solicită încă o dată Guvernului României analizarea cu maximă responsabilitate a situației Termocentralei Mintia, atât din punct de vedere economic cât și social. Primarul susține că va ieși în stradă alături de deveni și de sindicaliștii de la Mintia care vor ca termocentrala să nu fie închisă.

Conform primarului Flori Oancea, administrația locală nu poate accepta ca 4700 de locuințe din Deva, racordate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură și apă caldă. Dacă se închide Termocentrala Mintia, fără apă caldă și căldură rămân și școlile și spitalul județean.  Mai mult, 700 de angajați ai Termocentralei Mintia vor rămâne fără locuri de muncă.

Pentru a sprijini funcționarea Termocentralei Mintia, Primăria Deva a asigurat funcționarea serviciului de termoficare prin majorarea tarifelor. A răspuns astfel pozitiv solicitării conducerii CEH.

Pentru ca populația să nu resimțită dublarea tarifelor la energia termică, primarul Florin Oancea a propus consiliului local Deva, la începutul acestui an, suportarea din bugetul local a diferențelor de tarif. În total, subvenția suportată de Primăria Deva este de 1,2 milioane de lei.