Primăria a cerut, dar încă nu a primit niciun răspuns. Ajutorul pentru Aninoasa întârzie

0
273

Zeci de blocuri din orașul hunedorean Aninoasa reprezintă un pericol pentru locatari. La finele anului trecut, înainte de Crăciun, acoperișul unui imobil a cedat. Alte două se aflau aproape în aceeași situație, iar locatarii au refuzat să fie evacuați. Primăria a cerut bani de la Guvern. Nu are niciun răspuns.

Ședință fără Aninoasa

Ședința de Guvern de miercuri nu a inclus pe ordinea de zi vreun ajutor financiar pentru localitatea hunedoreană Aninoasa.

”Proiectul de hotărâre de Guvern e trimis, însă nu l-am văzut pe ordinea de zi”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.

Peste 30 milioane de lei

La Aninoasa sunt 30 de blocuri care reprezintă un pericol pentru locatari. Este vorba despre imobile vechi, construite pe la 1900, pentru cei care veneau să se angajeze la mină.

Din cauza pericolului, primăria a cerut de la Guvern bani pentru toate imobilele.

”Am cerut undeva la 32 de milioane de lei. Sunt bani cu care să facem reparații la toate cele 30 de blocuri. Toate au aceeași problemă și dacă ne apucăm vrem să le facem pe toate”, explică primarul Nicolae Dunca.

Conform acestuia, pericolul nu a trecut la Aninoasa. O ninsoare mai consistentă poate provoca prăbușirea altor acoperișuri.

În cazul blocului care a rămas fără acoperiș, primăria a terminat reparațiile provizorii. Adică un acoperiș care să țină până în primăvară.