Polițiștii duc dosarul la procuror. Fetița care acuză hărțuirea sexuală a renunțat la școală

0
694
polițiștii

Polițiștii spun că își continuă activitatea. Pasul următor în dosarul de hărțuire sexuală petrecută la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” ar fi la dispoziția procurorilor. Între timp, apropiați ai victimei susțin că adolescenta nu mai frecventează cursurile. Băiatul acuzat va fi transferat din clasa specială la învățământul profesional.

Polițiștii vor tranșa cauza

Dosarul în care a fost cercetată acuzația de hărțuire sexuală petrecută în toaleta unui liceu din Petroșani așteaptă ”soluția” procurorilor.

Comandantul Poliției Municipiului Petroșani, Ovidiu Zaharie, a declarat, marți, pentru Gazeta de dimineață că au fost efectuate audierile necesare. Dosarul se află în faza în care se așteaptă decizia procurorului. Acesta din urmă va studia probele administrate în cauză.

Protagoniștii incidentului de hărțuire de la acest liceu au fost testați de un ”psiholog clinician”, după cum afirmă cei din liceu. Mama fetiței a cerut și testarea cu un ”psiholog independent”.

În urma testărilor, punctajul obținut de băiat indică transferul acestuia la învățământul profesional normal. De altfel, băiatul a precizat că doar a intenționat să o ajute pe fetiță să-și desfacă o curea pe care o avea la pantaloni.

Cadrele didactice afirmă totodată că cei doi copii se aflau la toaletă în același timp pentru a se spăla pe mâini. Și asta după ce mâncaseră în pauza dintre cele două ore. În acest context, pantalonii fetei nu ar fi trebuit desfăcuți.

Verdictul legat de hărțuire va fi dat de organul de cercetare.

Din 10 au rămas doar 9…

În clasa specială de la ”Dimitrie Leonida” sunt înscriși 10 elevi, doi dintre aceștia fiind cu handicap grav. Există voci în comunitate care afirmă că de fapt în clasa respectivă în afară de cele două fetițe cu ”nevoi speciale”, ceilalți elevi înscriși sunt doar cazuri sociale.

Pe de altă parte, fetița care figurează ca victimă a incidentului ar fi renunțat la cursuri.

Reprezentanții școlii spun că mama a anunțat că fetița este bolnavă. Cu siguranță însă când se va întoarce la cursuri, dacă o va mai face, va trebui să fie însotiță permanent de ”asistentul social, respectiv mama sa”.

Directorul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”, profesorul Camelia Paraschiv, a precizat pentru GDD că această prevedere este una obligatorie, impusă prin lege.

”Am întocmit contractele și le vom aduce la cunoștință tuturor celor în cauză. Profesorii nu sunt pregătiți pentru alte activități decât cele de predare la clasă”, a explicat directorul.

Cu alte cuvinte, profesorii nu pot însoți elevii cu nevoi speciale la toaletă, de exemplu.

De ce nu a fost aplicată această prevedere până la acest moment? ”Fiindcă mama, spune directorul, a dorit să creeze o independență copilului său”.

Răsturnare de situație. Polițiștii spun că abuzul sexual a avut loc la o școală. Cei de la DGASPC vorbesc despre abuz la altă școală

Vă amintim că în urmă cu mai multe luni mama unei fete de clasa a zecea a a făcut plângere la poliție împotriva unui coleg  al fiicei sale. Femeia spunea că băiatul a dezbrăcat-o pe fetiță în toaletă și a pipăit-o. Incidentul s-a petrecut în timpul orei de limba română.

Diriginte la clasă este tocmai psihologul școlar Florin Muntean.

Ramona Roșulescu