Operatorul de apă din Valea Jiului își caută viitorii angajați în rândul elevilor

0
719

Lipsa muncitorilor în anumite sectoare este tot mai resimțită de companii. Pentru a pune punct acestei crize de specialiști, unele societăți se implică în învățământul dual. Dau astfel o șansă și copiilor care au ajuns la școlile profesionale.

Colaborare duală ApaServ- Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila

BETA – Mai mulți elevi de la Grup Școlar Constantin Brâncuși Petrila vor face practică în cadrul operatorului de apă și canal din Valea Jiului. Acțiunea are ca scop identificarea viitorilor angajați, dar și ajutarea copiilor să își făurească un drum în viață.

”Totul a plecat de la o analiză internă și de la căutarea unor muncitori specializați. Nu trebuie foarte multă specializări, doar elemente principale în ceea ce privește partea de instalații mecanice, electrice, instalații de lăcătușerie”, a declarat Cristian Ionică, directorul ApaServ Valea Jiului.

Ideea celor de la ApaSev a plecat de la faptul că   se găsesc cu greu pe piața forței de muncă oameni calificați. Așa a luat naștere parteneriatul cu unitatea de învățământ liceal din Petrila. Pe 21 octombrie, elevii încep practica. Sunt 13 elevi, 9 pe parte electromecanică și alți patru pe parte mecanică.

”Suntem în pregătire din punct de vedere a tot ce însemnă logistică, echipament de protecție, material de practică, pentru  că ne dorim în momentul în care acești copii termină acest învățământ dual și termină perioada de practică să putem alege, sau să își dorească ei să își continue activitatea la ApaServ”, a mai spus managerul ApaServ.

Conducerea operatorului de apă din Valea Jiului susține că proiectul reprezintă o provocare, fiind prima dată când va avea în pregătire elevi.  Aceștia vor fi coordonați de un angajat al societății, care încă de la 18 ani lucrează în cadrul companiei.

”Sperăm că vom face un lucru bun. În primul rând să ne demonstrăm nouă că reușim ca dintr-un copil care după ce termină clasa a 8 a nu prea știe în ce direcție să o ia, să contribuim și noi cu toate cunoștințele noastre în ceea ce priește atingerea obiectivului lui sau măcar să îl direcționăm să vadă o altă parte a școlii”, a încheiat Cristian Ionică.

ApaServ a amenajat pentru elevii care vor veni în practică un atelier cu bancuri de lucru individuale dar și o sală de curs în care se vor pregăti atât practic cât și teoretic. Mai mult, copiii vor primi și de la ApaServ o sumă de bani, sumele fiind deja asigurate de operatorul de apă din Valea Jiului.