Noul director al teatrului din Petroșani e Nicoleta Bolcă

0
1191
Nicoleta Bolcă, foto arhivă

Trei directori în doi ani. Aceasta este situația de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroșani. Consiliul Județean Hunedoara, for care are în subordine teatrul din Petroșani, a finalizat concursul pe post organizat pentru desmnarea noului director. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni,  o comisie organizată din dispoziția conducerii CJ nu i-a dat notă de trecere la evaluarea anuală managerului Cosmin Rădescu.

Managerul din perioada prejudiciului, din nou în funcție

Noul manager al Teatrului Dramatic ID Sîrbu Petroșani este fostul manager. Mai exact Nicoleta Bolcă, cea care a demisionat de la conducerea teatrului în februarie 2017. Bolcă și-a anunțat demisia pe o rețea de socializare. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, afirmă că nu știe cine a câștigat concursul pentru funcția de director al teatrului din Petroșani.

”Eu în primul rând vreau să vă spun că știu că cei doi candidați au avut unul 8.88 și a fost admis, iar al doilea 7,99 și respins. Voi discuta cu noul manager când voi ști cine e nominal și îi voi fixa obiectivele”, a spus președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Nicoleta Bolcă a concurat împotriva Irinei Bodea, cea care a condus interimar teatrul din Petroșani ca urmare a faptului că fostul manager, Cosmin Rădescu, nu a trecut de evaluarea forului județean. Pe proiectul de management, deși cei din consiliul județean susțin că nu știu ce note a obținut fiecare candidat, Bolcă a fost notată cu 9,01. Irina Bodea a primit din partea comisiei doar 7.36. În final, Nicoleta Bolcă a fost declarată noul manager al teatrului din Petroșani cu o medie de 8.88.

Audit finalizat. Un milion de euro, presupusul prejudiciu calculat la Teatrul “ID Sîrbu”!

Trebuie menționat însă că în urma unui audit comandat de CJ la tetrul din Petroșani după demisia Nicoletei Bolcă au fost constatate prejudicii de circa un milion de euro. Conducerea CJ Hunedoara, prin vocea aceluiași Mircea Bobora, a cerut atunci noii conduceri, în speță lui Cosmin Rădescu, să sesieze organele competente. Dosarul, după doi ani de la momentul deschiderii, e încă nefinalizat. În tot acest timp, fostul manager Cosmin Rădescu a dat în judecată forul județean considerând că a fost înlăturat din funcție abuziv.