Elena Udrea, așteptată la Tribunalul Hunedoara

0
727

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, s-a întors în România în cursul zilei de luni. Conform unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Elena Udrea susține că se poate apăra mai bine din România împotriva abuzurilor comise, făcând referire la procesele în care e implicată.

Fostul ministru al Tursimului este martor în dosarul în care Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni, este judecat pentru abuz în serviciu. Elena Udrea a fost citată ca martor de inculpații din dosar. Conform informațiilor, Elena Udrea a fost programată pentru citare în fața instanței printre ultimii martori. A fugit însă în Costa Rica și exista teama că aceasta nu va mai participa la proces. Întoarcerea Elenei Udrea în România face posibilă audierea ei în dosarul fostului primar din Lupeni.

Este vorba despre un dosar disjuns din Gala Bute, pentru care Elena Udrea a fost condamnată deja. Dosarul care se judecă la Tribunalul Hunedoara are legătură cu stațiunea Straja. Ministerul Turismului a dat mai mulți bani pentru Straja, iar DNA a instrumentat un dosar prin care fostul primar al municipiului Lupeni este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar mai este implicat un angajat al primăriei, dar și fratele lui Adrian Gărdean, omul de afaceri care i-ar fi dat Elenei Udrea o geantă cu 600 de mii de euro.