Let’s do it, Romania cu angajații de la Apele Române. Zeci de saci cu gunoaie, adunați din zona barajului de la Valea de Pești

0
202

Angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani au desfășurat, vineri, o campanie de ecologizare. Vizate au fost punctele din care este alimentată cu apă populația Văii Jiului. La final, angajații Apelor Române – Sistemul Hidrotehnic Petroșani au adunat zeci de saci cu gunoaie lăsate în urmă de cei ce merg la iarbă verde.

Barajul Valea de Pești și captările secundare

Acțiunea de curățenie de vineri s-a concentrat pe punctele principale din care e alimentată cu apă potabilă Valea Jiului.

20 de angajați ai Sistemului Hidrotehnic Petroșani au participat la acțiunea de ecologizare.

Nu este prima dată când facem astfel de acțiuni. Nu facem numai cu ocazia „Let’s do it, Romania!”. Avem astfel de acțiuni cam o dată pe lună. Sunt acțiuni de voluntariat. Astăzi am ales barajul de la Valea de Pești. Este principala sursă din care este alimentată cu apă populația Văii Jiului. Am fost și pe cele două captări secundare. Am intervenit în locurile care sunt direct în raza noastră de administrare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Sorin Corici, șeful Serviciului Hidrotehnic Petroșani.

Nu mai puțin de 67 de saci au fost umpluți cu gunoaiele lăsate în urmă de turiștii care ajung în zonă la iarbă verde. Gunoaiele au fost adunate de pe baraj, din baraj, dar și de pe prizele de apă Câmpu lui Neag și Lazărul.

Angajații Serviciului Hidrotehnic Petroșani au mai desfășurat acțiuni de ecologizare ape Defileul Jiului, Jieț sau Maleia.